Lobovalo se v technických normách už za První republiky?

<< < (4/6) > >>

Milan Hudec:
Podélné jiskření se dnes díky Cu vodičům a Wagosvorkám v nových instalacích prakticky nevyskytuje, na příčnou poruchu máme chránič či jistič, a pokud budu chtít být echt dokonalý, tak použiji stíněný kabel, v němž se ono podélné jiskření rázem promění v příčné.
Ale budiž, pokud by AFDD fungovalo taknějak spolehlivě, jistě si občas svoje místo najde.

Kvita Ladislav:
Citace: František Šohajda  18.06.2025, 08:16

Zeptám se kolegů ze Slovenska....
Někde jsem četl, že u vás je AFDD u určitých aplikací  povinné?? Co je na tom pravda?

Možná tohle, ale neověřoval jsem.

Miroslav Minařík:
Citace: Kvita Ladislav  19.06.2025, 20:32

Možná, ale GPT jako i jiný generativní model nabízí statickou pravdu, kterou sice ověřuje ale vždy to chce ověřit zdroje z kterých to generuje.

Jinak ten text odpovídá zhruba tomu, co bylo v NEC (National Electric Code) pro USA. Tam to bylo ne prosazeno ale přímo vyvinuto z protipožárních důvodů. Někde v archívu mám NEC 2006, 2007 ale je to hluboce pohřbené :-)

Radim Strycharski:
Citace: Kvita Ladislav  19.06.2025, 20:32

To je tedy bezprecedentní text. Nevybavuji si žádný předpis, kde by bylo uvedeno "tohle je teď doporučené, ale za těch a těch podmínek to bude povinné". Skoro bych pochyboval, jestli by vůbec bylo "směroplatné" takto předpis stylizovat.

Miroslav Minařík:
Radime, to, co komentuješ je výstup generativního jazykového modelu, to nemůže být jiný, než informativní výstup! Zavolal bych Honzovi Meravému, jenže ...  (cryi) ale jiného, tak odborně zdatného přítele na Slovensku nemám.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana