Tým Elektrika
Redaktoři portálu právě konající službu

|
 |
« kdy: 29.05.2025, 08:17 » |
|
Desetinásobná WAGO svorka řady 221-420 Desetinásobná WAGO svorka řady 221-420 se hodí spíš do rozvaděčové techniky než do běžné elektroinstala ce v budovách. Díky možnosti nacvaknutí na DIN lištu (TS-35) a různým barevným držákům (např. červený pro +24 V, modrý pro 0 V) slouží jako miniaturní sběrnice nebo distribuční svorka. Umožňuje snadno rozvést napájení k více přístrojům, až devět vývodů z jednoho přívodu. Hodí se hlavně tam, ... Související ... ... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde! Jak byste reagovali na tuto související otázku vy? Kde vidíte uplatnění pro 10. násobnou páčkovku WAGO?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 30.05.2025, 18:03 » |
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 31.05.2025, 17:13 » |
|
Vím, vím, kolegové už hlásili, že Hager parazituje na Wagu s bezšroubovou technologií :-) A.....
Přiznávám že se mě tato věta dotkla a to dokonce trochu osobně. Pokud vím tak Hager oslovil WAGO s tím, že by mohli něco společně udělat a WAGO si spolupráci celkem pochvaluje. Každý z nich má jiný sortiment a tak si nelezou vzájemně "do zelí" . Nevidím tam a nevnímám na tom nic jako parazitování  Podobné (klecové) svorky už dnes využívá mnoho firem ve všemožném sortimentu. Jen pro informaci. Vím o pozadí toho celkem dost podrobností, protože za firmu Hager tam budu prezentovat osobně. Zaskakuji za nemocného Štěpána Tyce, mého bývalého kolegu v této firmě. Tímto mu navíc přeji rychlé uzdravení. Pracoval jsem ve firmě Hager několik let a velmi rád na tu dobu vzpomínám, stejně jako na všechny kolegy. Jak jsem psal. Kdo chce vědět o této i dalších svorkách více, může navštívit školení v Ostravě, nebo poté v Praze. Brno už proběhlo na podzim loňského roku. Technici z Waga mu poradí několik fíglů a využití, stejně jako mě, který se o tyto novinky také zajímal. Může si pak naistalovat i aplikaci WAGO a dozvědět se více o jejím využití a možnostech (také mám instalováno a už jsem několikrát využil a předal zkušenost dalším elektrokolegům) PS: také jsem si myslel že 8násobná "wagovka" je blbost, ale pár jsem si jich pro jistotu do montážního kufru zakoupil. Mnohokrát mě pomohly z nesnází, ať už při provizorním propojení, nebo potřebě více větvit nějaký potenciál. Páčkové končily u 5násobných. Věřím že i když jich nebudu potřebovat pravidelně desítky jako jiných svorek, že přijde čas a opět mi pomohou něco vyřešit. Bez ohledu na to že mě zrovna nenapadá konkrétní využití v mé činnosti.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 08.06.2025, 23:25 » |
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Jan Yossarian
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #14 kdy: Včera v 14:16 » |
|
Kolega to komentoval: Je to super, ale doufám, že se nikdy nedostanu do situace, kdy to budu potřebovat.  Dobrý no, sice nebylo uvedeno, co přesně nechce potřebovat ale tak nějak cítím, že jsem rád, že to není zrovna můj kolega. Měli jsme tu takového staromilce ale ten už užívá důchodu. Všechno dělal pečlivě ale také pomalu jako se to dělalo kdysi. My už odjížděli a on v polovině stejné práce. A teď je docela možný, že si říká zrovna tu větu, že to už nebude muset potřebovat.  Nebude.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Marketing ti kreslí svou mapu ke štěstí na celý život, ale co když chceš jít vlastní cestou?
|
|
|
|
|
|