Jak prokázat poruchu proudového chrániče?
Miroslav Revús:
Citace: Jan Bocek 16.04.2025, 08:07
Na dílně, kde jsem začínal, měli velkou tabuli:
Nikdo se nebude ptát jak dlouho jsi to dělal, ale
kdo to dělal.
Pre dnešnú dobu by som to poopravil:
Vyšetřovatel se nebude ptát jak dlouho jsi to dělal, ale
kdo to dělal.
(dance)
Jan Bocek:
Citace: Miroslav Revús 17.04.2025, 07:35
Pre dnešnú dobu by som to poopravil:
Vyšetřovatel se nebude ptát jak dlouho jsi to dělal, ale
kdo to dělal.
(dance)
A stejně revizní technik před výchozí revizi se ptá Kdo to dělal?
A chce jeho nacionále a telefonní číslo a také náležitosti, jako je dokumentace skutečného stavu a protokol o zkouškách. A co teprve, předložte mi své Oprávnění k této činnosti.
Dlouho jsem pro neznámou firmu odmítal vystavit VRZ....problém y je nutno řešit a ne je vytvářet.
Výchozí revize pro neznamého poskytovatele instalace EZ, je vždy začátek problémů.
A ten problém souvísí i s tazatelem, kde výsledkem je vyhořený chránič. Dnes jsem dopoledne instaloval řadu vypínačů, zásuvek, světel a kamer na zateplený dům. Nikdy jsem to nedělal a tak jsem uvítal video KOPOsu na MDZ. A poři dotahování každého spúoje jsem siříkal. utahuj šroubovákem na plno a přidej 1/4 závitu. A potřebuje to opravdový šroubovák, který do drážky
zajede bez vůle a má pořádnou protiskluzovou rukojeť....... .jinak to dopadne jako vyhořelý proudový chránič. Proto myslím, že ty diskuse jsou důležité a občas pro připomenutí. Některé úkony člověk elektrikář po desítkách létech dělá podvědomě, že utažený drát potahne ještě kleštěmi, jestli je to sicher.
Jan Franěk:
I když se to po sobě vždy snažím zkontrolovat, stane se to jednou za delší čas i mě. Nicméně pak je důležité se k tomu postavit "jako chlap" a problém vyřešit. Od toho si taky platím pojistku. Nejhorší co každého řemeslníka může potkat je zákazník, který se snaží najít problém sám a sám si to opravuje. Většinou si s tím stejně neporadí a mě většinou připraví další překvapení. Opravoval jsem několik instalací kde došlo k podobným problémům, zákazník se v tom vrtal a prováděcí firma ho pak poslala do.......... . Ani se jim na rovinu nedivím. Na zásahy laika se záruční podmínky nevztahují a kdo dokáže že příčinou toho problému není právě ten neoprávněný zásah laika.
Milan Hudec:
Pokud si to neopraví sám (2000 chranic + pulhod prace), tak bude nějaký čas po tmě, nebo oprava expres řekněme 4000,- s následným vymáháním, kdy padne flaška na nervy....... (dance)
Taková situace na prd, v zásadě vždy prodělá.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana