Jak prokázat poruchu proudového chrániče?
Václav Třetí:
Citace: Jan Palička 15.04.2025, 19:27
Dovolím si trochu doplnit - profesionál dnes je často člověk který se profesí živí, nikoliv ten, který ji ovládá. Situace je bohužel plynule se zhoršující, což laikům velmi stěžuje najít někoho, na koho by se mohli spolehnout. Netýká se to pochopitelně jen oboru elektro, ale stavaŕiny obecně.
Je dnes velmi složité na trhu najít solidního dodavatele s volnými kapacitami.... .
To není nic nového ani neznámého a problém není jen v zahraničních pracovnících. Ubývá lidí, kteří mají k řemeslu vztah, dnes se nosí přístup, že od 7 do tří (15) hod. jsem zaměstnanec (řemeslník) a pak po mně potopa. Takový člověk se pak dále nevzdělává, unikají mu nové pracovní postupy a materiály a celkově zaostává.
Další problémy vznikají tím, že všichni stále někam pospíchají a chybí samokontrola provedené práce. Kvalita a spolehlivost jde stranou, znám pár lidiček, kteří tuto problematiku odsunou stranou s poznámkou typu: "Tak se to rozbije, pak se to opraví".
Jan Franěk:
Citace: Václav Třetí 16.04.2025, 03:13
.......Další problémy vznikají tím, že všichni stále někam pospíchají a chybí samokontrola provedené práce. Kvalita a spolehlivost jde stranou, znám pár lidiček, kteří tuto problematiku odsunou stranou s poznámkou typu: "Tak se to rozbije, pak se to opraví".
JJ, na stavbě platí mnoho pořekadel. Jedno z nich zní - Nikdy není dost času a peněz udělat to pořádně, ale vždycky je dost času a peněz to předělat
.
Milan Hudec:
Každý kdo zapojuje, někdy udělá chybu, prostě se to občas stane.
Záludnost spočívá v tom, že se na nedotažený spoj nemusí přijít ani měřením, (vodič je o klec zapřen a vodivost se zdá v pořádku).
Bohužel je mnoho hajzlů, kteří namísto aby věc napravili na první zavolání s omluvou, se budou kroutit a vymlouvat na zlý svět atd.
Jan Bocek:
Citace: Jan Franěk 16.04.2025, 07:05
JJ, na stavbě platí mnoho pořekadel. Jedno z nich zní - Nikdy není dost času a peněz udělat to pořádně, ale vždycky je dost času a peněz to předělat
.
Na dílně, kde jsem začínal, měli velkou tabuli:
Nikdo se nebude ptát jak dlouho jsi to dělal, ale
kdo to dělal.
Václav Třetí:
Citace: Jan Bocek 16.04.2025, 08:07
Na dílně, kde jsem začínal, měli velkou tabuli:
Nikdo se nebude ptát jak dlouho jsi to dělal, ale
kdo to dělal.
Jenže to bylo v jiné době, dnes se každý ptá: "Kdy to bude?" nebo "Proč to ještě není hotové?"
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana