Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  VEŘEJNÁ ZÓNA
| |-+  Témata ještě nezařazená do příslušných rubrik
| | |-+  Existuje nějaké školící centrum, kde zaučují k opraváře?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Existuje nějaké školící centrum, kde zaučují k opraváře?  (Přečteno 1552 krát)
Pavel S. K.
Neverifikovaný uživatel @1

« kdy: 14.02.2025, 11:02 »

Jsem vyučený elektrikář silnoproud. Pracoval jsem jako strojní elektrikář na montáži (stavbě) výrobních linek, CNC strojů. Potom jsem dělal wifi a pc sítě, satelitní techniku.
Po přestěhování, jsem nenašel práci v oboru a tak dělám mimo obor, dlouhodobé provizorium.

Hledal jsem práci (i v širším okolí),   firmu zabývající se montáží el. strojů, jako co jsem pracoval dříve, ovšem žádná tu není.

Umím si doma hodně věcí opravit, opravuji si doma a v rodině domácí spotřebiče - bílou techniku.
A tak uvažuji pracovat jako opravář domácích el. spotřebičů, na živnostenský list.

Sháněl jsem nějakou rekvalifikaci nebo kurz, který by mě proškolil k těmto zařízením. Ptal jsem se na x místech, NIC JSEM NENAŠEL.
Maximálně to že existují učební obory elektrikář - opravář praček a myček, ale nemůžu se ve 40 vracet do školy.

Moderátor - Původní nesmysl zněl "Kurz či zaučení na opraváře domácích el. spotřebičů?".
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jaromír Táborský
Neverifikovaný uživatel @6

« Odpověď #1 kdy: 23.02.2025, 14:17 »

Nezlobte se ale zkuste se nad tím zamyslet. Produktů jsou mraky a pořád jiné. Navíc se často ani nevyplatí opravovat pro nizkou pořizovací cenu. To, co by vás ve škole naučili, by za rok už neplatilo. Relný je výuční list v oboru a školení u výrobců. Ale, že by takové existovalo, o tom nevím.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
František Ševčík
Neverifikovaný uživatel @6

« Odpověď #2 kdy: 23.02.2025, 19:45 »

Výrobci školení provádějí, ale pouze pro své smluvní mechaniky, kteří spadají pod její gestory. Nikoho jiného nezvou. A také by to chtělo mít sklad náhradních dílů, alespoň těch nejzákladnější ch. A jak bylo zmíněno výše, různorodost výrobků je tak velká, že by se jednalo o desítky, ne-li stovky kusů ND. A kde je jistota, že na každý den bude tolik zakázek, aby se dalo vydělat ? Určitě ve Vašem okolí budou již mechanici, kteří jsou zavedeni a zákazníci si je v podstatě volají k opravám. Byla by to asi velká řehole.
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Aktuální slova (1)

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 1.951 sekund, 23 dotazů.