Proč vybavuje proudový chránič 30mA vybavuje až při 70mA?
Jiří Sedlmajer:
To: Beláň
Používám EASYtest. Má platnou kalibraci a mnou uvedený případ se mi stal asi 2x nebo 3x. Postupoval jsem, jak uvádíte, změřil jsem znovu druhý, 10, po měsíci ... , chránič byl již v normě. Zřejmně šlo opravdu o zatuhlý mechanismus, výrobce se sichruje předepsaným zkoušením. Je důležité zkoušky provádět!
Kamil Novák:
To Mužík, Beláň, Sedlmajer :¨
Samozřejmě, že když mi chránič nevybaví do 110% Idn, tak ho taky zkusím tlačítkem, ale tento postup je v rozporu s ČSN 33 2000-6-61 ed.2 čl. NK4.
Myslíte, že podle postupu, uvedeného v příloze NK by se měl správně chránič, který nereaguje na první měření vyhodnotit jako vadný ?
Rozmahel Vladimír:
Pravidelné zkoušení zkušebním tlačítkem výrobce požaduje právě z důvodu možného " zmagnetování, nebo slepení " konstrukčních částí chrániče.
Stalo se mně již vícekrát, že chránič napoprvé nevybavil a po ručním vypnutí fungoval normálně.
Štefan Beláň:
TO: Novák
Národní přílohy našich norem (všeobecně) mi ani nepřipomínejte! >:D
Co je to za rady, kde není uvedeno, že je nutné, jako základní měření před dalším postupem ověřování, provést ověření izolačního stavu! >:(
Miroš Jan:
TO Polínek.
Dík za nákres, (doh), došlo mi to. Já při takovýchto závadách postupuji trochu jinak. Měřím proudy na ochranných vodičích obvodů za FI.
TO Novák.
Myslím si že FI nesmí vypínat při 110% Idn. Výrobcem udávané parametry jsou v rozsahu 50 - 100 % Idn. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana