Proč vybavuje proudový chránič 30mA vybavuje až při 70mA?
Jiří Sedlmajer:
Pánové, setkali jste se uz s tím, že jste u 30 mA chrániče naměřili poprvé např.70 mA, ale po druhém, příp. třetím měření už i opakovaně 21 mA ?
Je chránič vadný, nebo ne? Já mám podezření, že je to nedodržením předpisu výrobce o zkoušení zkušebním tlačitkem
Před tím prvním měřením nezkoušejte zkušebním tlačítkem!
Necháte chránič vyměnit?
Radim Strycharski:
Docela by mě zajímalo, na jakém principu pracují různé pomůcky pro měření impedance za chráničem. Představuju si, že taková pomůcka na chvíli znecitliví chránič (čili ho ovlivní ze strany konce instalace). Co když v dnešním nepřeberném sortimentu spotřebičů dochází k tomu, že tyto spotřebiče ovlivňují chrániče podobně? ??
Štefan Beláň:
Používám měřící přístroj Profitest a nikdy jsem se v praxi s podobných chováním chráničů nesetkal! :)
Na otázku kde je chyba, si dovolím odpovědět, že chyba je v měřícím přístroji, tj. v metodě kterou používá váš měřící přístroj. :-\
Nebojte se uvést typ a výrobce Vašeho přístroje. Možná se vše vyjasní? ;)
Petr Mužík:
Přesně tohle se mi stalo u proudového chrániče od firmy Legrand. Před měřením jsem musel vždy prvně vybavit chránič testovacím tlačítkem abych ho vůbec rozhýbal.
Nezbylo nic jiného než chránič vyměnit za nový :'(
Štefan Beláň:
TO: Mužík
Se zaseknutým chráničem, který není pravidelně kontrolován zkušebním tlačítkem, jsem se již také setkal. Je to způsobeno prostředím, kde je chránič instalovaný. Stačí ale mechanizmus rozhýbat a další prováděná měřeni byla již vždy OK! ;)
Myslím si, že v tomto případě je výměna předčasný závěr, a že je možné nejdříve navrhnout ověření cca za 1-3 měsíce a zajistit pravidelné testování zkušebním tlačítkem.
V případě dalších problému by byla výměna určitě nutná. (!)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana