Zabývám se otázkou jak získat certifikaci pro výrobu rozvaděčů do severní ameriky/kanady.
Již nějakou řádku let spolupracuji s jednou německou firmou, pro kterou vyrábím rozvaděče a poté uvádíme spolu s projektantem "stroj" (jedná se prakticky o kompletní rozvaděč pouze ze siemens dílů, frek. měniče,S7-1500,...) do provozu. nedávno jsme měli dvě zakázky do USA potažmo Kanady. Projektant mi říkal, že je praktická sebevražda nechat si udělit UL certifikaci pro daný typ rozvaděče. Proto se nechával rozvaděč vyrábět německou firmou s UL Certifikací, která dokáže nalepit štítek UL Listed/Certified.
Mám osobní zkušenost s elektroinstala
cí v USA, ovšem jen s domovní instalací. Byl jsem docela překvapen abych řekl pravdu.
Dělal jsem si svoji rešerši a zjistil, že se dá získat od institutu UL licence Industrial Panel Shop, před tím však je potřeba splnit UL508A..
Naše firma má zrovna hezky našlápnuto pro expanzi do USA a chtěl bych se podílet na téhle části.
Má otázka zní: Setkal se už někdo s certifikací a co je pro ní potřeba udělat? Nebo pokud má někdo dobré tipy, kam se obrátit.. Popřípadě pokud by někdo dokázal poslat nějaké podklady dokázal bych se nějak revanžovat

..