Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Je pro tebe lepší soustředění na vícedenním semináře lepší?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Je pro tebe lepší soustředění na vícedenním semináře lepší?  (Přečteno 1850 krát)
Jiří Macháček
*

« kdy: 28.12.2024, 08:02 »

Ohlédnutí za konferencí Sepetná 2024
    Třídenní seminář Sepetná 2024 spojil odborníky na určená technická zařízení UTZ. Co nabízí osobní setkání, co internet nikdy nenahradí? Hluboké diskuse mimo oficiální záznamy a neformální rozhovory během přestávek. Jaké bylo hlavní téma? Elektro v dopravě, od silnoproudu po zabezpečovací systémy. Proč je osobní účast nenahraditelná? Výměna zkušeností, praktické příklady a síťování s ...

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Je pro tebe lepší soustředění na vícedenním semináře lepší?

Zaznamenáno

Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
*

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B

« Odpověď #1 kdy: 28.12.2024, 11:00 »

Termíny a místa konání seminářů sleduji a opravdu dost mě mrzí, že pořadatel v mnoha případech zvolí jeden z okrajů naší země.
Myslím, že by nebylo vůbec od věci se zamyslet a zorganizovat ho ve středu republiky, aby byl usnadněn přístup ze všech koutů.
Když si představím, že bych se táhl bezmála 500km do Beskyd, vůbec mě to tam pak neláká, ale mrzí mě to.

Tak nějak je to i s Amperem. Dokud byl v Praze, byl to pro mě svátek. Dnes je to pro mě jen veliký vopruz v Brně spojený s hrůzou D1 s bonusem nevyzpytatelné ho dobrodružství s objezdem Prahy.
Díky, mám už docela rád klid a pohodu.
Zaznamenáno

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E2A, E2B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: horac@podborany.cz
Jaromír Táborský
Neverifikovaný uživatel @6

« Odpověď #2 kdy: 28.12.2024, 16:19 »

Sepetná je dlouholetá tradice. Já tam sice nejezdím ale kolegové už roky. A to prosím i z Karlových Varů. Přesouvat to do Prahy? No to proboha ne? Vzpomínám na Ampéry v Letňanech. Doprava v Praze? Ten zmatek? Parkování na hlíně a předrařený párky? Amper zaniká něčím jiným, než tím, že je v Brně. Nemám asi rád žádná města Praha, Brno žumpa, Ostrava o ničem a Hradech úplná katastrofa.Amp er chcípne tím, že už nemá žádného ducha jako dnešní časopisy je i Ampér sbírkou blbejch inzerátů. Ale jezdím tam kvůli partě která na Apér háže placák ale dáváme si tam všichni sraz.

Termíny a místa konání seminářů sleduji a opravdu dost mě mrzí, že pořadatel v mnoha případech zvolí jeden z okrajů naší země.
Myslím, že by nebylo vůbec od věci se zamyslet a zorganizovat ho ve středu republiky, aby byl usnadněn přístup ze všech koutů.
Když si představím, že bych se táhl bezmála 500km do Beskyd, vůbec mě to tam pak neláká, ale mrzí mě to.

Tak nějak je to i s Amperem. Dokud byl v Praze, byl to pro mě svátek. Dnes je to pro mě jen veliký vopruz v Brně spojený s hrůzou D1 s bonusem nevyzpytatelné ho dobrodružství s objezdem Prahy.
Díky, mám už docela rád klid a pohodu.
Pane horský chápu, že na invalidním vozíku to opruz je.
Zaznamenáno
Jiří Schwarz
*

« Odpověď #3 kdy: 28.12.2024, 20:39 »

Třídenní setkání je nějaký počet hodin přednášek, tedy nějaké množství témat.
Takže něco z legislativy, nějaká novinka v Připojovacích podmínkách, něco z domovních instalací, něco z průmyslu, nějaké stroje, něco o spotřebičích, něco kolem FVE, projektování, revize,...
A teď můžeme přemýšlet kdo má zájem o všechna témata...

Takže ona taková "půldenní" školení nebo seminář s konkrétním zaměřením pro někoho také není špatné
Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
*

váš elektrikář a revizní technik

« Odpověď #4 kdy: 28.12.2024, 21:43 »

Více denní semináře mají své kouzlo. Když pominu silnou nalejvárnu, tak právě ten sociální aspekt je velmi pozitivní a silný. Vzpomínám si kolik jsme se dozvěděli profesně i o sobě navzájem právě během prokecaných večerů na pokoji, nebo během bowlingu na školení v Brně. Nejen že nás to posunulo znalostmi tedy profesně, ale navázali jsme silná přátelství která přetrvávají dodnes.

Osobně mi více vadí cestovat daleko kvůli jedinému dni. Pokud je to s přespáním a nejlépe i s nějakým večerním programem, tím lépe. Nicméně z mě jsou tak akorát dva dny. Tři dny už mi dělají trochu problém s tím najít dostatek času v daný termín.
Zaznamenáno

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz ,  revize@fraja.cz ,  tel: 728171585
Milan Hudec
*

« Odpověď #5 kdy: 29.12.2024, 08:45 »

Pořádající agentura jakékoli akce s těmito skutečnostmi jistě v BP počítá.
Zaznamenáno
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
*

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B

« Odpověď #6 kdy: 29.12.2024, 09:43 »

Vzpomínám si kolik jsme se dozvěděli profesně i o sobě navzájem právě během prokecaných večerů na pokoji, nebo během bowlingu na školení v Brně. Nejen že nás to posunulo znalostmi tedy profesně, ale navázali jsme silná přátelství která přetrvávají dodnes.

Jj, jedno z prvních setkání na terase pod Mirkovo Orlím hnízdem, následná pravidelná setkávání v Brně (školení se závěrečnými turnaji v bowlingu),   legendární setkání v Bořeticích na Kraví hoře, nespočet Elektrických spojek...to je to, co mě vždy bavilo a baví. Tato setkání pro mě mají obrovskou společenskou hodnotu s bonusem v rozšíření svých obzorů a znalostí v oboru. A vždy se moc těším na kamarády z celé ČR i ze sousedního Slovenska.

Toto se s nějakým bezduchým veletrhem a několikadenním školením nedá vůbec srovnávat.

Veletrh - nespočet kyselých znuděných xichtů ve svých kójích s poletujícími krasavicemi nezřídka s IQ malinko větším než bublající bahno. Všude mládež, pro kterou je evidentně hlavním důvodem návštěvy to, že nemusí sedět ve škole. Stačí se podívat na jejich výrazy ve tvářích a jejich chování. Pro mě dnes zbytečně promrhaný čas.

Několikadenní školení - z důvodu naplnění témat a dost chabým výběrem kvality přednášejících je pak min. 1/2 témat pro min 1/2 účastníků nezajímavých a nudných. U zajímavého tématu je pak nezřídka přednášející tzv. uspávačem hadů a je vymalováno.
Stačí se rozhlédnout kolem sebe a člověk hned pozná oč tu běží.

A já opravdu nemám čas se nudit a ukazovat se někde, jen abych byl vidět.
Mám rád školení plná témat zaměřených na můj rozsah oboru a nevzpomínám si, že by toto naplnilo nějaké vícedenní školení.

A když pak musím ještě absolvovat "na invalidním vozíku" (jak napsal kolega Táborský - nechápu to...že by před tím něco požil?...) cestu přes celou republiku.

To opravdu ne.
Zaznamenáno

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E2A, E2B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: horac@podborany.cz
František Šohajda
*

RT E2-A

« Odpověď #7 kdy: 29.12.2024, 12:04 »

Vícedenní semináře jsou problém u zaměstnavatelů .Ti na tak dlouhou dobu neradi pouští....
Vidím to když je přezkoušení z NV 194/2022 tak za 2 hodiny už chodí majitelé elektro firem,ať si pohnou ,že už měli být na stavbě a makat! zle
Zaznamenáno

RT -EZ   - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
Milan Hudec
*

« Odpověď #8 kdy: 29.12.2024, 16:25 »

Vícedenní semináře jsou problém u zaměstnavatelů .Ti na tak dlouhou dobu neradi pouští....
Vidím to když je přezkoušení z NV 194/2022 tak za 2 hodiny už chodí majitelé elektro firem,ať si pohnou ,že už měli být na stavbě a makat! zle

Tak zaleží, jestli chce tupé ovečky s papírem, či odborníky s přesahem.
Každý zaměstnavatel má pro toto svoji strategii.
Zaznamenáno
Jaromír Táborský
Neverifikovaný uživatel @6

« Odpověď #9 kdy: 29.12.2024, 18:41 »

A když pak musím ještě absolvovat "na invalidním vozíku" (jak napsal kolega Táborský - nechápu to...že by před tím něco požil?...) cestu přes celou republiku.

Invalidní vozík jsem použil jako, že je to na něm kamkoliv daleko. Ale to, co jste teď popsal se mnou koresponduje opravdu hodně. Tedy pokud cítím, že nabídka jet někam, kde někdo odvádí ani ne polovičatou práci jen pro doplnění tabulky, co je v koncernech typu schrack, abb, rital uplně normální, tak mne také přechází chuť.

Ale koncernoví experti na žádné vícedení události nejezdí, to je moc dlouho. Tento typ zaměstnanců svou profesi berou tak maximálně do úsečky jejich praovní doby. Nejsou to srdcaři, jsou to přehazovací kopií sem tam.

Jediný důvod proč jezdíme na Ampér je ten, že se sejdeme večer v naší již oblíbené restauraci a ráno se zase rozprchneme, takže Ampér je takový dobrý důvod dostat volno. Jinak ten veletrh raději nekomentuju.
Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Kde vystudovat dálkově v Ústeckém kraji obor 26-51-H/001 elektrikář ?
 Je možné se stát elektrikářem za 195 dnů ?
 Co by měl asi ovládat absolvent silnoproudého oboru?
 Co říkáte na sloučení školy SPŠE Kounicova Brno se SPŠE Purkyňova?
 AMPER 2013: Střední odborné školství
 Jaké máte zkušenosti s učňovským školstvím?
 O novinkách pro elektrotechnický obor a praxi
 Tým CTU CarTech a studentská elektroformule
 ČVUT v Praze a VUT v Brně iniciovaly novou platformu spolupráce technických vysokých škol
 Dotáhni to dál s IAESTE ČR
 Které studium na ČVÚT zvolit, silnoproud nebo slaboproud?
 Skupina ČEZ si začíná vychovávat budoucí zaměstnance již na střední škole
 ČEPS připravuje další ročník Letní školy pro studenty vysokých škol
 Wago pomohlo vybudovat učebnu automatizace
 Nová laboratoř inovací na FEKT pomůže otestovat nápady studentů v praxi
 Tvoříme učitelský tým pro Studium.Elektrika.cz, přidáš se?
 Merkur perFEKT Challenge má své vítěze!
 Vítězné týmy BSEC 2022, soutěže studentů VUT Brno
 Studentská vědecká konference Student EEICT 2022 a perFEKT JobFair 2022
 Podpoříš svou odpovědí projekt věčného studenta?
 Student v Asii studuje to, co si myslí, že ho uživí ...
 Skutečně platí že "kdo neumí, ten učí"?
 Kdo z výrobců v Česku ještě podporuje mladé elektrotechniky a jak?
 Smutná zpráva. Jak se elektrotechnik má učit s Ai proti Ai?
 Jak se připravovat na zkoušky a přezkoušení?
 Kde se mohou školit laici?
 Dáte tip na organizaci provádějící kurzy a školení rev. tech. v okolí Ostravy?
 Existuje nějaké školení pro elektrovýrobce o problematice vydávání prohlášení?
 LPE: Školení RT EZ se zaměřením na podstatná ustanovení technických předpisů a legislativy
 Může mi někdo doporučit školení na montáž hromosvodů pro rok 2018?
 LPE: Elektroinstalace jednoduše a rychle - praktické informace
 EATON: Přehled webcastů v květnu 2020
 Pokud sledujete vzdělávací přednášku na internetu, máte raději online/offline?
 WAGO: Podzimní nabídka webinářů
 #EH: Návrat snídaní s PHOENIX Contact je reálný!
 Kdo může školit spojování vn rozvaděčů externí firmy?
 Které školení vybrat, prezenční nebo on-line?
 Rozpoznáte přednášku, školení a skrytou komerční prezentaci?
 I školení bezpečnosti práce může být poslouchatelné!
 Semináře OBO BETTERMANN po České republice
 20. Vysoké napětí Alexeje Satinského se povedlo!
 Za jakých okolností volit školení jako webcast a kdy jít osobně?
 Kolik dnes stojí školení po internetu?
 Máte namířeno na 60. konferenci SOLID? Koná se jinde!
 Proč bývá konference SOLID tradičně plná a bude i on-line?
 SOLIDTEAM: Pozvánka na 65. Konference elektrotechniků v dubnu 2024
 Zopakujme si malé právní minimum každé OSVČ!
 Konference o energetické efektivitě v průmyslu
 PHXC: Bezpečnost strojů a zařízení s využitím moderních technologií
 53. Technický seminář SRVO
 Co prozradil Jiří Burant na seminářích OBO 2018?
 Perspektivy e-mobility XII
 Celoštátna konferencia venovaná problematike VN a VVN ELEKTROKONTAKT
 Pokud jste účastníky ILPC, jak slovně ohodnotíte tyto semináře?
 Ochrana budov před účinky blesků a impulsního přepětí podle ČSN EN 62305 a dalších předpisů, teorie a praxe
 Zamíříte také na Odborné semináře OEZ 2023?
 Semináře PŠIS Nymburk opět s aktuálním programem 2023
 SOLIDTEAM: Pozvánka na 67. Konference elektrotechniků v dubnu 2025

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Aktuální slova (4)

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.072 sekund, 24 dotazů.