Vzpomínám si kolik jsme se dozvěděli profesně i o sobě navzájem právě během prokecaných večerů na pokoji, nebo během bowlingu na školení v Brně. Nejen že nás to posunulo znalostmi tedy profesně, ale navázali jsme silná přátelství která přetrvávají dodnes.
Jj, jedno z prvních setkání na terase pod Mirkovo Orlím hnízdem, následná pravidelná setkávání v Brně (školení se závěrečnými turnaji v bowlingu), legendární setkání v Bořeticích na Kraví hoře, nespočet Elektrických spojek...to je to, co mě vždy bavilo a baví. Tato setkání pro mě mají obrovskou společenskou hodnotu s bonusem v rozšíření svých obzorů a znalostí v oboru. A vždy se moc těším na kamarády z celé ČR i ze sousedního Slovenska.
Toto se s nějakým bezduchým veletrhem a několikadenním školením nedá vůbec srovnávat.
Veletrh - nespočet kyselých znuděných xichtů ve svých kójích s poletujícími krasavicemi nezřídka s IQ malinko větším než bublající bahno. Všude mládež, pro kterou je evidentně hlavním důvodem návštěvy to, že nemusí sedět ve škole. Stačí se podívat na jejich výrazy ve tvářích a jejich chování. Pro mě dnes zbytečně promrhaný čas.
Několikadenní školení - z důvodu naplnění témat a dost chabým výběrem kvality přednášejících je pak min. 1/2 témat pro min 1/2 účastníků nezajímavých a nudných. U zajímavého tématu je pak nezřídka přednášející tzv. uspávačem hadů a je vymalováno.
Stačí se rozhlédnout kolem sebe a člověk hned pozná oč tu běží.
A já opravdu nemám čas se nudit a ukazovat se někde, jen abych byl vidět.
Mám rád školení plná témat zaměřených na můj rozsah oboru a nevzpomínám si, že by toto naplnilo nějaké vícedenní školení.
A když pak musím ještě absolvovat "na invalidním vozíku" (jak napsal kolega Táborský - nechápu to...že by před tím něco požil?...) cestu přes celou republiku.
To opravdu ne.