Rozhodné skutečnosti posuzování aktivních jímačů ESE

<< < (2/3) > >>

Jaromír Táborský:
Citace: Radomír Kovář  25.12.2024, 16:43

Moje zkušenost
- co máme ESE naproti domu, máme při každé větší bouřce nějakou škodu.
- dotaz na TIČR - je to věcí projektanta co naprojektuje, nám jeto v podstatě jedno

Nerozumím co pořád s tím Tičrem máte. To, co jsem viděl já, vždy bylo pouze potvrzení, že bylo ESE instalováno v souladu z NFC. To znamená, že oficiálně konstatují, že ESE je instalováno správně podle normy, která u nás není platná. Co tomu vytýkat? Pokud vidím tlusté prase, napíšu, že vidím tlusté prase. Někdo namítá, že u nás nejsou povolena tlustá prasata. A já odpovídám, že jsem měl potvrdit, že to prase vidím a dodal jsem, že je tlusté. Proč je tlusté a zda bude zabíjačka není na mě.

Jan Franěk:
Citace: Jaromír Táborský  26.12.2024, 00:03

Nerozumím co pořád s tím Tičrem máte. To, co jsem viděl já, vždy .....

Jo, tak to vnímám i já. Nicméně to se bavíme pouze o posuzování ESE TIČRem, kde je výsledkem jejich zpráva. Druhou věcí je přímo nabádání k bezproblémové montáži a revizím ESE jejich zaměstnanci. Už jsem zde o tom psal v jiném vlákně

Více třeba zde
https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,49582.36.html

František Šohajda:
Na toto "povolování" bylo spoustu otázek směřem k TIČRu na různých školeních kde ONI přednášeli!
Nakonec to řekli na plnou pusu! Oni jen kontrolují příslušné dokumenty (třeba u tř.1) zda je všechno OK.Pokud něco přehlédnou nebou "nevidí" jich to netíží.Řekli, že za všechno (v případě škody) odpovídá RT,montážní organizace,projektant.Oni za nic právnicky neručí!Podle jejich právníka...... .Ale berou za to peníze?? (zle)

Radomír Kovář:
S TIČRem nic, je mi to fuk, ale zajímá mě jen jedno - může nebo nemůže se to instalovat ?
Myslel jsem, žs TIČR by mohl dát nějaké (závazné) vyjádření-
Asi jsem se mýlil.....

Jan Franěk:
Citace: Radomír Kovář  26.12.2024, 21:20

S TIČRem nic, je mi to fuk, ale zajímá mě jen jedno - může nebo nemůže se to instalovat ?
Myslel jsem, žs TIČR by mohl dát nějaké (závazné) vyjádření-
Asi jsem se mýlil.....

Zkuste vyhledávání a načtěte si vše co o tomto tématu zde již zaznělo. Myslím že nikomu se to nechce po Xté opakovat. Pak si udělejte vlastní názor.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana