Jak správně zapojit posloupnost jističů a chránič?
Petr Leitner:
Citace: Milan Karvánek 20.04.2007, 21:48
;D Napadá mě, na tomto fóru již otřepaná myšlenka, že tazatel asi není elektrotechnik em. Na toto téma by měl znát odpověď každý budoucí elektrikář nejpozději v průběhu 3 ročníku učení.
Tedy na vysvětlenou, elektrotechnik jsem, neživím se tím, tedy nejsem až tak profesionál jako ostatní tady.
z jističe 3x20 zapojit všechy fáze do dvoupólového chrániče a zněj to zase "roztrojit" do jističů
Tak tohle jsem tedy rozhodně nemohl ani ve snu myslet. Copak by mě mohla napadnout taková hovadina jako spojit 3 fáze dohromady? ;D
A k té odpovědi a 3. ročníku... Ptal jsem se jestli dát chránič před jističe nebo za jističe. Teoreticky je to zjevně jedno a chtěl jsem slyšet nějaké profinázory z praxe. A jak vidím ani profíci se neshodnou.. No asi možná právě proto že je to jedno kam dát jistič že.. ;)
Jedinou chybu v návrhu jsem udělal že jsem chtěl na jednu fázi "pověsit" zrovna ty nejzatíženější koupelnové rozvody. Samozřejmě mnohem lepší je 4-pólový chránič ale to už se tu všechno vysvětlilo..
Georgis Fasulis:
Pane Leitnere, přesně tak. Vím o co vám šlo a tak vám bylo i zodpovězeno. Taky bylo zodpovězeno, že je jedno, jestli dáte chránič před jistič nebo za jistič. Všechny další spekulace včetně té malúvky pana Kurky zbytečně jen jednoduchý a jednoznačný problém nesmyslně zamotávají až to dojde do takových krajností jako je ochrana 3 fázové soustavy dvoupólovým chráničem. >:( ;D
Martin Kurka:
Pro pana Leitnera:
Abych nic nezesložiťoval, dávám k dispozici slepé schema (a jeho náhled), aby byla představa, jak je to asi podle názoru z této diskuse (i mého) optimální zapojit.
Naplnění schematu konkrétními typy a hodnotami je věcí návrhu a výpočtu od projektanta a nejde udělat od stolu.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana