Existuje 1 F elektroměr pro průběhové měření?

<< < (4/6) > >>

Miroš Jan:
Víťo, ten jednomodulovej elektroměr, uznávaj distributoři jako fakturační měřidlo?

Fuk Tomáš:
Citace: jan as x  30.10.2024, 09:51

Už nějaké SVJ sdílí?
Podle mě to je rozumé právě v SVJ, protože se neplatí distribuce.

Citace: Martin Babrňák  30.10.2024, 11:07

V okolí vím o dvou panelácích kde je FVE, ale oboje to má pouze na pokrytí společné spotřeby ne na sdílení do bytů

Ono se taky pokud vím o žádné sdílení vyrobené elektřiny mezi byty nejedná. Každy z nich vlastní kousek FV elektrárny a tomu odpovídající kousek vyrobené elektřiny. Ten si buďto spotřebuje, nebo pošle distributorovi . Sousedovi ne.

jan as x:
Citace: Vít Rotrekl  30.10.2024, 14:20

Pokud je demontován elektroměr, a žádá se o nový, tak se musí udělat:
 - výměna jističe pro ono jedno OM za takový který vyhovuje současným PP (tedy většinou staré IJV) za nový B xx, 10kA
 - vydrátování elektroměru CY 6mm2 dle aktuálních PP
 - já u tohoto vždy měním i odvodní svorky.
Naopak není nutné provést úpravu ER tak aby nebyly elekrtroměry pod krytem.

Ale u osazení 4Q měření to bude jiná písnička, a bude to ve finále nejspíš znamenat koémpletní výměnu elektroměrovýc h rozvaděčů.

Co jsem se pral rozvoďáka - zda na ER na domu typu RD při požadavku na prodej z fve do sítě (tedy výměna za 4q) by se muselo něco předělat - řekl na místě - že NE.

A to tam byly starý IJV :-) Tak tedy nevím. Ted si nejsem jisty zda ty osazeni po odpojeni v tom panelaku maji bakelit ale asi uz ne je to panelak nekdy z okolo 1989-92

jan as x:
Citace: Martin Babrňák  30.10.2024, 11:07

tak potom by to dávalo smysl, že je potřeba dát průběhové měření na byty. Ale v takovémto případě asi budou platit distribuční poplatky jelikož ta elektrika "půjde" ven z paneláku a pak zase zpět do paneláku.

V okolí vím o dvou panelácích kde je FVE, ale oboje to má pouze na pokrytí společné spotřeby ne na sdílení do bytů

Nepůjde ven - pokud je sdílení v rámci paneláku! To sdílení jde až tak od srpna… v červenci jsem volal na tu infolinku a řekli že když jsou všechny elektroměry i výrobna za jedněmi nožovkami, tak se distribuce ze sdílení neplatí - to dává smysl ne? :-)

Vít Rotrekl:
Citace: jan as x  30.10.2024, 22:51

Co jsem se pral rozvoďáka - zda na ER na domu typu RD při požadavku na prodej z fve do sítě (tedy výměna za 4q) by se muselo něco předělat - řekl na místě - že NE.

Troufám si tvrdit, že nemáte pravdu. Tedy alespoň v rajonu EGD, kde se běžně pohybuji. Osazení 4Q elektroměru za účelem dodávky elektřiny do sítě znamená vždy překopání ER dle aktuálních PP. A nemyslím si, že by to v rajonu ČEZ bylo nějak jinak.

Dokonce jsem se nedávnou setkal s tím, že majitel RD chtěl kupovat sdílenou elektřinu od někoho. A když přijel rozvoďák namontovat elektroměr, tak odmítl, s tím, že nemá v ER osazen vypínač instalace. Na tom OM nebyla žádná FVE ani nic jiného.
Toto mám jen z konzultace po telefonu s kolegou, který i tady přispívá, nebudu ho jmenovat, třeba si toho tady všimne a zareaguje sám.

Přikládám poslední stránku z PP EG.D, kde je popsáno, co, kdy, kde... Krásná pomůcka.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana