Existuje 1 F elektroměr pro průběhové měření?
Vít Rotrekl:
Citace: Miroš Jan 30.10.2024, 14:49
Víťo, ten jednomodulovej elektroměr, uznávaj distributoři jako fakturační měřidlo?
Nejsem si jistý, ale myslím, že ne. Možná by šla nějakým složitým administrativn ím procesem sjednat výjimka....
Vím že se takovéto elektroměry osazovaly na FVE, které byly stavěny kolem roku 2010 (možná i dříve) na "Zelený bonus", a byly tyto osazovány hned za FVE, tedy měřili opravdu je to co FVE vyrobila.
jan as x:
Citace: Vít Rotrekl 31.10.2024, 08:24
Troufám si tvrdit, že nemáte pravdu. Tedy alespoň v rajonu EGD, kde se běžně pohybuji. Osazení 4Q elektroměru za účelem dodávky elektřiny do sítě znamená vždy překopání ER dle aktuálních PP. A nemyslím si, že by to v rajonu ČEZ bylo nějak jinak.
Dokonce jsem se nedávnou setkal s tím, že majitel RD chtěl kupovat sdílenou elektřinu od někoho. A když přijel rozvoďák namontovat elektroměr, tak odmítl, s tím, že nemá v ER osazen vypínač instalace. Na tom OM nebyla žádná FVE ani nic jiného.
Toto mám jen z konzultace po telefonu s kolegou, který i tady přispívá, nebudu ho jmenovat, třeba si toho tady všimne a zareaguje sám.
Přikládám poslední stránku z PP EG.D, kde je popsáno, co, kdy, kde... Krásná pomůcka.
To ja nevim kdo ma pravdu, rozvodak byl na odbernem miste kontroloval tam EM bo byl podnet a tak jsem mu polozil tuto pro mne nevyresenou otazku a dostal jsem tuto odpoved… jeste doplnil ze to bezne montuje tak nevim
Ptal jsem se ho i zda by a za jakych podminek doslo k nutnosti ozazeni EM na hranicu pozemku misto na barak a taky rikal ze asi jen pri expiraci rezervace (4 roky bez EM).
Taky nemusel vedet vsechno zejo
Rozvodak:
Aktuální informace z ČEZ distribuce:
U OM které se budou účastnit sdílení se netoleruje maska. V případě výměny RE bude vypínač instalace, u 2t bez OR a HDO.
Citace: jan as x 30.10.2024, 09:51
V jakem směru? Zase zhoršení pro spotřebitele?
Všichni tři distributoři se tajně domlouvají ohledně nových připojovaček. PRE distribuce již obeslala spolupracující firmy některými požadavky, změn bude hodně!
Rozvodak:
V příloze aktuální technické podmínky sdílení ČEZ distribuce.
___
Sdělení PREdi:
Od 1.1.2025 v rámci novelizace připojovacích podmínek PRE dojde k několika důležitým změnám z nichž vás chceme upozornit především na ty, které mají přímý vliv na provedení elektroměrovýc h rozvaděčů. Proto je třeba již nyní osadit zbytkové rozvaděče, které máte ve skladech a již objednávat/připravovat rozvaděče s tím, že nově budou místa unifikována tak, aby na každé bylo možno osadit 3fázový elektroměr (nebude možno osazovat rozvaděče či desky pro jednofázový elektroměr); každé odběrné místo bude muset mít vypínač na odchodu z elektroměrovéh o rozvaděče; a je nutno počítat s prostorem pro komunikační zařízení.
Takto provedené rozvaděče můžete uvádět do provozu již nyní, ale od 1.1.2025 to bude nutné vždy.
Přesné znění:
Pro montáž měřicích zařízení musí být zabezpečené místo ve společném elektroměrovém rozvaděči minimálně 200/ 400/ 160 (šířka/ výška/ hloubka). V případě, že bude v elektroměrovém rozvaděči osazen pouze jeden přístroj, je nutné rozměry (šířku a výšku) zvětšit o 50 mm
U nově zřizovaných nebo rekonstruovaný ch odběrných míst pro přímé měření, musí být v rámci elektroměrovéh o rozvaděče na odchozím/měřeném vedení, mimo neměřenou část instalován vypínací prvek, díky kterému je možnost galvanického oddělení elektroměru od instalace zákazníka.
Při zřizování nového nebo výměně stávajícího elektroměrovéh o rozvaděče pro více než 5 odběrných míst musí být nad rámec odběrných míst volná pozice pro komunikační zařízení PREdi (dostatečná je jedna pozice v jednom vchodě). Volná pozice musí mít předřazen hlavní jistič 3 x 6A (charakteristik a B) s přívodem 4 x 1,5 Cu a v případě, kdy je v jednom vchodě více rozvaděčů, musí být vybrán rozvaděč v dosahu signálu mobilního operátora.
Martin Babrňák:
koukám, že tu změnu na 3F odběr stihnu jen tak tak :D po novu bych s tím asi mohl mít dost velký problém jelikož tam není místo kam dát vypínač (ten budu mít ve svém rozvaděči v bytě)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana