Existuje 1 F elektroměr pro průběhové měření?
František Šohajda:
Citace
V jakem směru? Zase zhoršení pro spotřebitele?
Jen aby úprava elměráku bytu nebyla drahá a nepřišla celkově na 20letý plat za celou spotřebu elektriky! (poklona) (dance)
jan as x:
Proc? 4Q je nejak vetsi? :-) nevim ptam se, on ma antenu na vysilani dat…
Pokud mam opakovane zlusenosti tak znovuosazeni EM (pri odpojeni), takzvane znovupripojeni at uz v panelaku anebo v cinzaku vzdy bez problemu (tedy zadne zavady nezjisteny, revize do 12 mes. bez EM neni v CEZ distribuci uzemi pozadovana.
Martin Babrňák:
Citace: Miroš Jan 29.10.2024, 14:55
Pokud mě pamět neklame, fakturační měřidlo na patě domu, měřilo akorát společné priostory domu. :(
tak potom by to dávalo smysl, že je potřeba dát průběhové měření na byty. Ale v takovémto případě asi budou platit distribuční poplatky jelikož ta elektrika "půjde" ven z paneláku a pak zase zpět do paneláku.
V okolí vím o dvou panelácích kde je FVE, ale oboje to má pouze na pokrytí společné spotřeby ne na sdílení do bytů
Vít Rotrekl:
Citace: jan as x 30.10.2024, 11:00
Proc? 4Q je nejak vetsi? :-) nevim ptam se, on ma antenu na vysilani dat…
Pokud mam opakovane zlusenosti tak znovuosazeni EM (pri odpojeni), takzvane znovupripojeni at uz v panelaku anebo v cinzaku vzdy bez problemu (tedy zadne zavady nezjisteny, revize do 12 mes. bez EM neni v CEZ distribuci uzemi pozadovana.
Pokud je demontován elektroměr, a žádá se o nový, tak se musí udělat:
- výměna jističe pro ono jedno OM za takový který vyhovuje současným PP (tedy většinou staré IJV) za nový B xx, 10kA
- vydrátování elektroměru CY 6mm2 dle aktuálních PP
- já u tohoto vždy měním i odvodní svorky.
Naopak není nutné provést úpravu ER tak aby nebyly elekrtroměry pod krytem.
Ale u osazení 4Q měření to bude jiná písnička, a bude to ve finále nejspíš znamenat koémpletní výměnu elektroměrovýc h rozvaděčů.
Vít Rotrekl:
Citace: Miroš Jan 24.10.2024, 15:43
Přišel mě do e-mailu dotaz od jednoho SVJ, zda mohou, v souvislosti s instalací FVE na jejich střerše, docílit sdílení elektrické energie pro své členy v jednom paneláku.
Můj dotaz zní, zda existuje 1 F elektroměr pro průběhové měření, což je měření obouma směry.
Já o takovém elektroměru nevím. :(
V panelákách, je ve valné většině, měření spotřeby 1 F elektroměry.
Existuje PRO1 od https://www.elektromery.com/product/elektromery-s-komunikaci-modbus/elektromer-pro1-mod-0_25-45a-modbus-mid/112, ale vy budete nejspíš potřebovat na "kříž" a takový co si dodá distributor.
Na kříž by to mohl umět tento https://www.elektromery.com/product/jednofazove-elektromery-uredne-overene-_/jednofazovy-ur_-overeny-elektromer-ams-b/179
Pokud chcete přesné info, tak kontaktujte pana Šlancara z elektromery dot com. Ten bude na 100% vědět.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana