Existuje 1 F elektroměr pro průběhové měření?

<< < (2/6) > >>

Rozvodak:
Citace: Miroš Jan  27.10.2024, 12:14

Jen aby měl distributor dostatek těch elektroměrů. :(

Záleží jak který distributor  (dance)

Za mě je podstatné věnovat pozornost platným podmínkam pro sdílení. V případě pozdější realizace bych počítal se změnami připojovaček.

Chystá se něco velkého.

Martin Babrňák:
pokud bude FVE na střeše paneláku tak přece do těch bytů ten proud poteče furt stejným směrem ne. Buď z distribuční sítě a nebo z FVE, ale stále poteče jen do bytu nikdy nepoteče z bytu.
Rozdíl bude jen v tom, že hlavní elektroměr na patě domu naměří menší spotřebu než součet všech elektroměrů v domu.
Nějak si nedovedu představit jak by to mělo fungovat, ale ten co to navrhnul to bude mít asi pořešené

Miroš Jan:
Pokud mě pamět neklame, fakturační měřidlo na patě domu, měřilo akorát společné priostory domu. :(

Rozvodak:
Citace: Martin Babrňák  29.10.2024, 09:34

pokud bude FVE na střeše paneláku tak přece do těch bytů ten proud poteče furt stejným směrem ne. Buď z distribuční sítě a nebo z FVE, ale stále poteče jen do bytu nikdy nepoteče z bytu.
Rozdíl bude jen v tom, že hlavní elektroměr na patě domu naměří menší spotřebu než součet všech elektroměrů v domu.
Nějak si nedovedu představit jak by to mělo fungovat, ale ten co to navrhnul to bude mít asi pořešené

V případě sdílení, musí navíc každý účastník mít 4q elektroměr a splnit podmínky distribuce. Tj. výměna jističe, vodičů, odstranění masky, vystavení revize.... Dle konkrétního případu. Ale co je teď, může být brzy jinak.

jan as x:
Citace: Rozvodak  28.10.2024, 11:43

Záleží jak který distributor  (dance)

Za mě je podstatné věnovat pozornost platným podmínkam pro sdílení. V případě pozdější realizace bych počítal se změnami připojovaček.

Chystá se něco velkého.

V jakem směru? Zase zhoršení pro spotřebitele?

Už nějaké SVJ sdílí?

Podle mě to je rozumé právě v SVJ, protože se neplatí distribuce. Zase je prý limit na 10 odběratelů bez licence…?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana