Jak řešit vyhazování jističů při spuštění velkého množství spínaných zdrojů?

<< < (4/4)

Martin Kurka:
Citace: Bobik WC40  28.10.2024, 07:30

Toto rýpnutí bylo trochu levné, ale chování tohodle typu je na diskuzích bohužel standard.

Jestli jsem se vás dotknul pak se vám omlouvám  předpokládal jsem smysl pro humor když sám o sobě píšete:
Citace: Bobik WC40  24.10.2024, 08:21

.... Jelikož jsem moderní klučina s láskou k technice....

V každém případě jsem chtěl podotknout, že lepší než řešit následek je dobré řešit příčinu.
I když píšou výrobci u spínaných zdrojů že mají aktivní PFC, mívají na vstupu (zejména u invertorových svářeček) nikoliv řízený usměrňovač ale polovodičový triakový softstart, který se velmi často prorazí a funguje jen jako ozdobný drátek.

Ve vašem případě by bylo dobré zjistit, které/která  ze zařízení bere velký rozběhový proud. Mám zkušenosti i z velkých kanceláří  s mnoha monitory a PC, že i 10-20 trvale zapnutých monitorů nevyhodí po obnově napájení 16A B jistič.
Jako improvizovaná zkoušečka dobře poslouží třeba 5 a více 100W klasických žárovek paralelně spojených a celá tato baterie žárovek sériove předřazena před zapínané zařízení, nebo předřazená zapnutá varná konvice a k ní paralelně klasická žárovka. Intenzitou a trvání bliknutí žárovek bude určitě stačit k porovnání velikosti rozběhového proudut.

A tlumivky v odrušovací zásuvce  přívodu audiosestavy též umí svojí reaktancí omezit rozběhový proud a navíc jako bonus odrušují nad rámec výrobce.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana