Je to střet zájmu, když jedna osoba projektuje, provádí montáž a revize?

(1/6) > >>

slower:
Dotaz na střet zájmu, jestliže např. jedna fyz. osoba udělá projekt elektroinstala ce rodinného domu, potom provede montáž elektroinstala ce a ještě výchozí revizi? Je to možné?

Jiří Schwarz:
Z pohledu legislativy pokud má potřebnou kvalifikaci, tak takový souběh není problém.

Ale jak už to nejednou bylo probíráno, je dobré, když to na konci "zkontroluje" někdo jiný.

Jan Franěk:
A v čem spatřujete střet zájmů?

Za mne je hrozbou spíš profesní slepota a proto si nechám občas zrevidovat i svoji práci abych se ubezpečil, že jsem na něco nezapomněl, nebo zda jsem něco nepřehlédl.

Miroslav Minařík:
Spíš je otázkou, kdo (myšleno třeba instituce) by to mohl považovat za střet zájmů. Ona to není otázka až tak dalece od věci! V případě, že někdo udělá RD, tak je to jeden případ a druhý je třeba nějaký komerční projekt který shoří a někdo chce peníze.

František Šohajda:
Citace

Dotaz na střet zájmu, jestliže např. jedna fyz. osoba udělá projekt elektroinstala ce rodinného domu, potom provede montáž elektroinstala ce a ještě výchozí revizi? Je to možné?

Je to možné tak dělat a dělá se to tak běžně!  U RD bych to bral,ale u komerčního je to složitěší....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana