Znáte zábavné off-topic našich dodavatelů?
Jan Yossarian:
Když mi kolegové řekli, že je nemám čím překvapit, myšleno od našich dodavatelů, tak jsem je dostal, když Lapp představil tuto novinku! Podobných aktualit je mnoho a jednoznačně vedou selfie. A že těch korporátních narcisů existuje! Tady byla rubrika vtipů ale tam to asi moc nesedne, protože to nejsou vtipy, to je práce lidí na PR! Takže je to vlastně vážné téma. A když je to veřejné, tak bychom to měli asi vědět, ovšem kolegové na socká jsou možná pro zábavu ale ne o tento humorný styl tiskových zpráv.
Martin Novák:
Tohle přesně je to "vysílaní signálů" které firmy musí dělat v rámci manifestace těch správných názorů a postojů do ESG hodnocení "společenské odpovědnosti". Takových PR zpráv o tom jak firma místo vývoje lepších výrobků nahradila v materiálu krabiček 27% kukuřičným škrobem čímž ušetřila 22,47 tuny CO2 ročně nebo jak povinnými veganskými čtvrtky ve firemní kantýně formuje správné postoje zaměstnanců bude jen přibývat s tím, jak se ESG mor bude stávat povinným. Syn dělá pro nadnárodní korporát s centrálou v USA a takových PR zpráv mu v mailu přistane nejmíň 10 týdně...
Jan Yossarian:
O Abb slyším stále méně, naposledy jsem zaslechl, něco o milionu prodaných vypínačů ale co bylo kdysi, tak dnes už není. Abb na Ampéru není, dokonce ani s roboty na Strojíráku není. Ono není. U nás! Za to v Indii je jim prý líp!
Jiří Kantner:
Ono to moc zábavné není, možná tak pro nějakého mimozemšťana, který jen nakouknul a pak se vrací domů. Další level ESG spočívá v tom, že "odpovědná" banka bude ochotna financovat ne tto co přináší zisk ale to co je zelené. Tak se může stát že úvěr na dodávku dostanete jen když bude elektrická, nebo její produkci CO2 budete muset vykoupit jinými uhlíkovými úsporami. Zatím tohle řeší pro velké korporáty ale s postupem času možná přijde i na živnostníka. Když se k tomu připočítá KYC a AML, budete si muset najmout extra osobu na komunikaci s finančníma institucema..
Jan Yossarian:
Tady máme jiného dodavatele! Tentokrát fotovoltaika. Když jim necháte kontakt aby mohli otravovat, za odměnu dostanete níže uvedený, zajisté velice kvalitně obsahový, čtyřstránkový leták. To je typická ukázka prohnilé hlavy digitálním marketinkem. Na čtyřech stránkách popíší sem tam něco a oslíčku otřes se. Nápadně mi to připomíná prodejce aktivních hromosvodů. Taky mají na všechno zkratky.
Nevím jak kdo, ale pokud to v příloze mám brát vážně, tak to trhám a hážu do koše.
Viz příloha
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana