Vyplavená rozvodna přece není všechno, ne?

<< < (3/8) > >>

Lubomir Veselka:
V roce 2009 v Jeseníku nad Odrou všechny zatopené hlavní jističe vyměnil čez ale korunu tomu dali nějací machři kteří hned na vstup v rozvaděči namontovali prodlužovačku jištěnou hlavním jističem a chránič to byl zbytečný přežitek ono vlastně nebyl důvod

Tým Elektrika:
Použitelnost přístrojů OEZ v zaplavených oblastech
    Co dělat s přístroji, které nebyly přímo zaplaveny, ale byly vystaveny vlhkosti? Jsou pojistky a pojistkové přístroje po zaplavení nadále použitelné? Jak nakládat s rozvaděči a ostatními součástmi? Jaké jsou hlavní důsledky nedodržení těchto pokynů při obnově přístrojů po záplavě? Dokument, který společnost OEZ poskytuje, se zabývá použitelností přístrojů OEZ, které se nacházely v zaplavených oblastech. Uvádí dva hlavní scénáře: přístroje, které nebyly přímo zaplaveny, a přístroje, které byly přímo vystaveny vodě.

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
   Použitelnost přístrojů OEZ v zaplavených oblastech

Jan Franěk:
Ono to není úplně jednoduché. Velmi záleží na mnoha skutečnostech.
Například:
- o jak znečištěnou vodu jde
- jak dlouho voda působila na konkrétní přístroj
- bylo to zaplaveno pod napětím, nebo až po výpadku napětí
.............. ..

Nicméně až pominou důvody pro akutní provizorky, bude potřeba jednat a řešit bezpečnost. Tedy ne že by provizorní řešení nemělo, nebo nemohlo být bezpečné, ale bude potřeba se vracet k "běžnému standardu". Instalace by si vždy zasloužila projít revizí aby se zjistilo, v jakém stavu vlastně je. Domnívám se že rozvaděče, nebo zásuvky s vypínači, pokud to bylo zaplavené, bude potřeba vyměnit. U kabelových rozvodů bude rozhodovat stáří a stav kabelových rozvodů.

Zachoval bych chladnou hlavu, vykašlal se na mnohá tvrzení laických novinářů a dál dělal prostě svojí práci. Přestává mě nějak bavit neustále opravovat novinářská prohlášení, obzvláště pokud o to ani nestojí. Několik jsem jim psal a bylo mi vysvětleno že to tak prostě mají zažité, lidé tomu rozumí a není tedy potřeba jejich komunikaci zlepšit. ALespoň hned víme kdo napsal konkrétní článek. Buďto novinář který není líný si zjistit správné skutečnosti a používá terminologii s rozumem, nebo pisálek který jen chrlí texty bez toho, aniž by se tématu věnoval jen trošku více do hloubky. Nemáme čas řešit kdejakého vola.

Jaromír Táborský:
Citace: Jan Franěk  21.09.2024, 11:36

Zachoval bych chladnou hlavu, vykašlal se na mnohá tvrzení laických novinářů a dál dělal prostě svojí práci. Přestává mě nějak bavit neustále opravovat novinářská prohlášení, obzvláště pokud o to ani nestojí. Několik jsem jim psal a bylo mi vysvětleno že to tak prostě mají zažité, lidé tomu rozumí a není tedy potřeba jejich komunikaci zlepšit. ALespoň hned víme kdo napsal konkrétní článek. Buďto novinář který není líný si zjistit správné skutečnosti a používá terminologii s rozumem, nebo pisálek který jen chrlí texty bez toho, aniž by se tématu věnoval jen trošku více do hloubky. Nemáme čas řešit kdejakého vola.

Ale ten dokument vypadá logicky! https://zdroje.elektrika.cz/book/pouzitelnost-pristroju-oez-v-zaplavenych-oblastech/ Nebo kdo je ten vůl?  (dance)

Jan Franěk:
Citace: Jaromír Táborský  21.09.2024, 14:29

Ale ten dokument vypadá logicky! h...... Nebo kdo je ten vůl?  (dance)

Přečtěte si úvodní příspěvek a pochopíte. Později šlo celé vlákno trochu stranou.

Příspěvek redakce který jste postnul, není výtvorem novináře, ale vznikl za pomoci techniků firmy OEZ. Proti tomu nemám prakticky výtek, naopak chválím podklad od kterého se můžeme u svých zákazníků takříkajíc odrazit v této situaci.

Jen jsem to trošku shrnul v pár základních bodech.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana