Vyplavená rozvodna přece není všechno, ne?

<< < (2/8) > >>

Václav Třetí:
Po povodních 2002 jsem zažil elektroinstala ci, kdy nějaký blázen nechal "vyschnout" rozvaděče v autoservisu - pár dní jim topili plynovým stavebním "dělem". Mezitím opravili přípojku a ER a pak to spustili. Majitel servisu, v objektu ovšem nájemník, se divil, proč jim stále padá hlavní jistič 63A, za to okruhové nespadnou nikdy. Ten nový hlavní jistič v ER byl totiž jediný, který byl funkční... Také způsob opravy. Provedeno pod taktovkou majitele objektu, aby mu co nejdříve tekly zase penízky z nájmu. Majitel servisu se odstěhoval, což jsem mu také radil.

Lukáš Láryš:
Citace: Miroslav Minařík  17.09.2024, 20:41

Rozvodné závody asi jen tak dodávku do zatopené oblasti neobnoví. To je snad proti zdravému rozumu.

(dance) (dance) (dance)
Tak to se hluboce mýlíte. Praxe z Opavy je taková, že pracovníci Čezu projdou přípojky (po zatopení) zkontrolují, jestli tam jsou, případně je pozavírají, protože drtivá většina majitelů je mezitím stihla vystříkat vodou a pak to prostě zapnou. Vůbec neřeší co se děje za HDS, pokud byl zatopený elektroměr, nebo jiná část instalace, tak střelí jistič, nebo pojistky v HDS.

Miroslav Minařík:
Citace: Lukáš Láryš  19.09.2024, 18:57

(dance) (dance) (dance)
Tak to se hluboce mýlíte.

:( a tak růžově jsem to předpokládal  (zle)

Václav Třetí:
Co pamatuji z povodní v Praze a okolí, tak vždy byla podmínka při zatopení v ER nový hlavní jistič a ČEZ i PRE dávali nový elměr. Elměry nemají běžně uvedeno IP, dá se odhadnout  dle konstrukce skříně IP 30, takže zatopení je jejich smrt.

Lukáš Láryš:
Všechny elektroměry jsou kupodivu funkční, i když byly zatopeny vodou, otázka je jak dlouho. Pro čyřkvadrátové elektroměry to ovšem neplatí, ty jsou většinou ve zkratu, případně nesvítí displej.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana