Je přípustné napojit uzemnění FVE v síti TT na vodič N vedoucí ze sloupu?
Jiří Schwarz:
Provozovatel by měl mít dokumentaci a minimálně výchozí revizi, z toho by se to mělo vyčíst, jestli je to TN nebo TT
To jsem ale bláznivý optimista... (poklona)
----------
A k tomu "lakomému investorovi" - při rozhodování nesmí být tvrdě preferovaná cena, ale spíše záruky a reference
Milan Hudec:
Máte kolikrát baráček provozovaný v TT postaru a přìvod již předělaný v TN, to aby šel člověk až k trafu......
Libor Skýba:
Citace: Václav Třetí 03.09.2024, 16:59
V poslední řadě pak přichází na řadu dotaz u distributora.
Řekl bych spíše v první řadě. Ještě před realizací. V době plánování realizace (při projektování) FVE.
Václav Třetí:
Citace: Milan Hudec 03.09.2024, 20:35
Máte kolikrát baráček provozovaný v TT postaru a přìvod již předělaný v TN, to aby šel člověk až k trafu......
Ano, to se může stát, protože sítě TT se ruší. Potom je samozřejmě 50 nebo 60 let stará dokumentace a VR k ničemu. V takovém případě by měl pomoci dotaz na technika RZ a důkladná kontrola, zda je veden vodič PE samostatně, to je nejspolehlivěj ší znak sítě TT.
Citace: Libor Skýba 03.09.2024, 20:47
Řekl bych spíše v první řadě. Ještě před realizací. V době plánování realizace (při projektování) FVE.
Poslední v řadě při zjišťování stavu a provedení přívodu do objektu. Ono bývá někdy problém sehnat technika, který si něco pamatuje a je ochoten se o informace podělit.
Martin Veverka:
Je to v Maršově na jižní Moravě. Tak jsem se ze zeptal člověka z EG.D, když elektrárnu připojoval a říkal, že v obci mámě TN síť. Jako TT to bylo zapojeno v našem domě, jen už nezjistím proč, když jsem před 25 lety dům kupoval, tak už to tak bylo. Technik mně doporučil, abych si u sebe jejich PEN se svým PE před chráničem propojil a zlepšil si tak uzemnění.
Ale už to neudělám, protože je to už zaplombované :-(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana