Je přípustné napojit uzemnění FVE v síti TT na vodič N vedoucí ze sloupu?

<< < (5/5)

Martin Veverka:
Špatně jsem se vyjádřil. Proudový chránič zaplombovaný není. Zaplombovaný je PEN vedoucí ze sloupů a jeho rozdělení na PE a N. Odtud vede čtyřžilový kabel a vedle něj PE do FVE rozvaděče (ten je jinde). Z FVE rozvaděče se vrací zpět už jen čtyřžilový kabel přímo do chrániče v nezaplombované části rozvaděče.

Docela mě matou ty barvy vodičů v obou kabelech: hnědá, černá, šedá, žlutozelená. Očekával bych, že po rozdělení PEN na PE a N, bude N v modrém vodiči a čekal bych, že budou použity v obou kabelech tyto barvy: hnědá, černá, šedá, modrá.

Chci se zeptat, zda je tedy dobrý nápad před chráničem spojit ten žlutozelený drát (N nebo PEN?) s PE sběrnicí přesto, že od bodu rozdělení PEN to bude asi 30 metrů a prošlo to rozvodnicí FVE (tam žádný chránič není). Takto to radil technik od EG.D, abych si zlepšil uzemnění.

Jan Franěk:
Začínám se v tom ztrácet. Využijte nabídky kolegy Hudce a nechte si to zkontrolovat. Vypadá to na pěknej zmatek

Jiří Schwarz:
J.F. byl rychlejší
Také doporučuji aby to na místě viděl někdo, kdo má znalosti a není závislý na firmě, co vám instalovala FVE

Václav Třetí:
Pro je zaplombovaný bod rozdělení a kde se nachází?

Martin Veverka:
Bod rozdělení se nachází vedle hlavního jističe, HDO relé a vypínače instalace a je pod zaplombovaným plastovým krytem a celé je to na elektroměrné desce. Doma mám fotky před zaplombováním, tak je dodám.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana