Musí mít zásuvky instalované do dřeva speciání izolaci?
Fuk Tomáš:
To já bych řekl, že je to pěkná prasárna a fušeřina.
Ta krabice má chránit především tu dřevotřísku - ta je tady nechráněná.
A taky má ta krabice pevně držet vestavěný přístroj - když plech rámečku není sevřen, ale jen z jedné strany přidržován hlavou šroubu, tak si o pevnosti držení dovolím silně pochybovat.
Milan Hudec:
Hořlavost obdobných mat.se zkouší na povrchu, či na čistém řezu hrany, zde jsou třísky, tudíž těžko desku zařadíme do "nehořlavých", navíc logika, kdy nejteplejší část zásuvky vyvolaná ať již pracovním proudem, či jiskřením v nedokonalém spoji je přiblížena nejhořlavějším u místu v montážní díře je skutečně prapodivná.
No a pak zde máme písmeno e návodu, v němž je uvedeno, že celá zásuvka má bydlet v krabici prosté či krabici vyvýšené montážním kroužkem.
Jiří Kantner:
Pokud vložím do vyvrtaného otvoru v dřevotřísce krabici, budu muset použít krabici která je na to dělaná a ne krabici která se sádruje do zdi. Odpadne problém s "holou" dřevotřískou v okolí strojku zásuvky a nebudu muset vymýšlet nesmysly na těma jak uchytit krabici zezadu na dřevotřískovou desku.
Otvory v drevotřísce vypadají že jsou vyvrtané precizně, tipuju to na truhláře který nemá ponětí o sortimentu přístrojových krabic a kdy kterou použít...
Jan Palička:
Citace: Evžen Kuznetsov 29.07.2024, 06:30
Objednal jsem si kuchyň, a nad pracovní deskou je udělaná dřevěná lišta ze stejného materiálu. Po montáži kuchyně jsem zjistil, že kluci, co to dělali, namontovali zásuvky přímo do dřeva bez jakékoliv izolace. Prostě vyvrtaná díra ve dřevě s přišroubovanou zásuvkou.
Prasárna. Typická montáž kuchyňářů. Použity vruty pro připevnění zásuvek, díra do DTD jako vrata jak jim prostě vyšla.
DTD-L je z hlediska třídy reakce na oheň v kategorii D, co je bývalá hořlavost C1. To je materiál těžko hořlavý. Nicméně řez DTD nikdy není čistý a degradací lepidla postupně sprašuje piliny. už z toho důvodu v každém případě použít vymezovací kroužky. Stojí pár korun, mohou se instalovat do materiálů třídy reakce na oheňi A1 až F, jsou zkoušeny na 850 stupňů a utvoří tedy perfektní bariéru mezi dřevní hnotou a strojkem.
Citace: Jiří Kantner 30.07.2024, 11:25
Pokud vložím do vyvrtaného otvoru v dřevotřísce krabici, budu muset použít krabici která je na to dělaná a ne krabici která se sádruje do zdi. Odpadne problém s "holou" dřevotřískou v okolí strojku zásuvky a nebudu muset vymýšlet nesmysly na těma jak uchytit krabici zezadu na dřevotřískovou desku.
Já bych se bál, co takovém případě montážník vymyslí. Navíc jestli tam ty krabice už byly......
Pavel Horský:
Ono co s tím pak, když už je to takto? Snažit se tam alespoň vložit tento distanční rámeček, aby se alespoň malinko eliminovalo to, co popisuje Milan Hudec.
Jinak, zkuste schválně zapálit tuto desku. Jsem přesvědčený, že se vám to jen tak nepovede...jes tli tedy vůbec.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana