Musí mít zásuvky instalované do dřeva speciání izolaci?

<< < (7/7)

Arnost Hanzl:
Citace: Fuk Tomáš  30.07.2024, 10:44

To já bych řekl, že je to pěkná prasárna a fušeřina.
Ta krabice má chránit především tu dřevotřísku - ta je tady nechráněná.
A taky má ta krabice  pevně držet vestavěný přístroj - když plech rámečku není sevřen, ale jen z jedné strany přidržován hlavou šroubu, tak si o pevnosti držení dovolím silně pochybovat.

Rád bych věděl, jak by to mělo být uděláno správně. Mám objednánu kuchyň od stejného výrobce  a podle všeho se toto chystají udělat stejně, jako je to u tazatele. Mám připravit zásuvky a vypínače do stěny standardním způsobem a oni pak do dodané desky vyříznou otvory a na přístroje použijí delší šrouby...
Je tedy vhodné udělat přípravu jinak? Stávající krabice nechat odstranit a nové osadit až po nalepení obkladové desky na zeď (porotherm)? Pak by tedy byla za krabicemi dutina ve zdi, ale to asi ničemu nevadí? Nebo stačí použít nějaký distanční rámeček na tloušťku obkladové desky a je to tak dostačující?

Kvita Ladislav:
Citace: Arnost Hanzl  05.08.2024, 12:40

Rád bych věděl, jak by to mělo být uděláno správně.

Když už se někdy nechám přemluvit některým ze svých známých k provedení elektroinstala ce v souvislosti s rekonstrukcí kuchyně, probíhá to tak, že se zástupcem firmy dodávající kuchyňskou linku dohodneme, nejlépe osobně, osazení kuchyňskými spotřebiči, možnost přístupného připojení a odpojení spotřebičů, umístění předřadníků svítidel. Zástupce firmy dodá následně výkresy s okótovanými jednotlivými světelnými, zásuvkovými a krabicovými vývody. Co je za skříňkami, nasádrují se krabice do stěny. Kuchyňáři si vykrouží v zádech skříní otvory pro připojení spotřebičů. Pro přístrojové krabice v obkladu desky se připraví (vykrouží) v místě uvažovaných přístrojových krabic kapsy ve zdivu odpovídajícího rozměru, v nich se potom smotají kabelové přívody. Otvory pro krabice vyvrtají kuchyňáři při montáži desky, s tím, že jim do montážního výkresu napíšu poznámku o průměru a počtu otvorů a rozteče v případě vícenásobných krabic. Pro montáž přístrojů se potom použijí krabice do dutin. Zatím nikdy se nevyskytl žádný větší problém.

Milan Hudec:
Je to strašně jednoduché, v porotermu vydlabete o něco větsí díru nežli bude vícenásobná krabice s packama (tyto budou uchyceny o desku).

Kvita Ladislav:
Citace: Milan Hudec  05.08.2024, 18:43

Je to strašně jednoduché, v porotermu vydlabete o něco větsí díru nežli bude vícenásobná krabice s packama (tyto budou uchyceny o desku).

Tak nějak jsem to mínil napsat i já, ale vymklo se mi to trochu z rukou. Dík za váš jednoduchý a jasný popis.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana