Dáte svůj tip na fotovoltaické šmejdy?
Miroslav Revús:
Momentálne jeden z argumentov ku stavbe FVE je elektromobil. Už sa ku mne dostalo z viacerých strán vyjadrenie, že sa oplatí nabíjať EV z FVE.
Z pohľadu prevádzky EV to vidím tak, že "to mi nejako nesedí", ale majitelia EV a FVE to tak vidia.
Ja to vidím trocha odlišne. EV mám na to, aby som ho používal. A keď svieti slnko, tak je väčšina EV zaparkovaných pred pracoviskami majiteľov.
Ak ho nechám doma nabíjať z FVE, tak musím do práce iným dopravným prostriedkom - doba návratnosti FVE sa znižuje, ale doba návratnosti EV sa predlžuje.
Je tu niekto, komu sa vyplatí nabíjať EV z FVE? Mohol by mi vysvetliť optimálne režimy prevádzky tejto kombinácie?
Milan Hudec:
A co tak chodit do práce příležitostně, je nabito, prší, doma nuda, tak šup pro nějakou kačku (dance)
František Šohajda:
Citace
Momentálne jeden z argumentov ku stavbe FVE je elektromobil. Už sa ku mne dostalo z viacerých strán vyjadrenie, že sa oplatí nabíjať EV z FVE.
Elektromobil je dobrý na jízdu v místě...
Známý si koupil elektromobil, jel do Španělska na dovču, prý už nikdy, jak dojel prodal el.auto a koupil si novou naftu!
Jel do toho Španělska několik dní, baterka vydržela kolem 300km a pak ji nabíjel cestou hodně dlouhou dobu.Slabé nabíječky na odpočívadlech.
Tak nějak.... (dance)
Je mimo otázku,jen pro ilustraci FVE při nabíjení auta.
Jan Franěk:
Citace: Miroslav Revús 06.06.2024, 11:08
Je tu niekto, komu sa vyplatí nabíjať EV z FVE? Mohol by mi vysvetliť optimálne režimy prevádzky tejto kombinácie?
Mám zákazníka kde mají 2 malá e-auta jako služební. Většinu dne stojí u firmy a občas s nimi někdo jede na jednání, nebo na úřad. V rámci okruhu do cca 40km, kdy dojezd e-auta cca 160Km je plně dostačující. Také s ním občas jezdí někteří večer domů a ráno z5 do práce. Přijde mi to celkem efektivní. A ano, nabíjí to z firemní FVE.
Malá ukázka z výpisu nabíjecí stanice, kde je vidět kolik energie šlo do auta ze sítě a kolik z FVE. SAMozřejmě záleží na denní době a svitu slunce
Nicméně jsem prozatím neposuzoval jak moc se to "vyplatí". Prostě to není prozatím potřeba. Zákazníka to vlastně ani moc nezajímá, tak proč by mělo mne?
Miroslav Revús:
Citace: Jan Franěk 06.06.2024, 11:52
Mám zákazníka kde mají 2 malá e-auta jako služební.
U firmy je to iné.
Tam je auto pripojené k FVE práve vtedy, kedy má byť - cez deň.
Ale rozdiel voči rodinnému domu je, že aj ľudia, ktorí EV používajú, sú práve v tom istom čase pri EV a keď ho potrebujú, tak je EV k dispozícii okamžite.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana