Prečo berie motor po previnutí väčší prúd?
Milan Otras:
Po roku obnovím túto tému a pridám nejaké poznatky. Viac krát sa mi stalo že zákazníci priniesli aj nové nepoužité elektromotory rôznych výkonov a požadovali ich previnúť. Po vizuálnej obhliadke vinutia ako aj meraním som zistil že vinutie je v poriadku a odmietol som ich previnúť nakoľko by sa výsledok nezmenil. Skutočne tie motory brali min. 2 násobok prúdu , ktorý mali uvedený na štítku. O zapojení Y/D a správnosti štítkových údajov sa nebavme. Motory boli od rôznych výrobcov (talianske a aj nemecké) - teda podľa štítku .Usúdil som že problém by mohol spôsobovať nekvalitný materiál ktorý bol použitý pri výrobe feromagnetický ch plechov vďaka čomu mohlo prísť k zníženiu účinnosti elektromotora.
Miroslav Revús:
Len poznatok na okraj:
Pri motoroch veľkých radiálnych ventilátorov som sa často stretával s motormi, ktoré boli evidentne čínske a prestriekané inou farbou, ale podľa štítkov boli vyrobené v Taliansku, Španielsku a inde v Európe.
Kastner Lubomír:
Milane, můžeš sem dát fotku nějakého štítku motoru a naměření hodnoty napětí a proudů? Jinak se nepohneme z místa, protože není se čeho chytnout.
Milan Otras:
Samozrejme ak príde motor kde bude problém s prúdom , určite dám info.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana