Učí svéprávní učitelé svéprávné studenty to správné učivo?
Jiří_Hrubý:
Zrovna ten projektant, je názorná ukázka.
Je rozdíl mezi projektem od praktika, kdy je materiál do šroubku a jednoduchá proveditelnost a projektem od čerstvého maturanta, který nezná komponenty, standardy, ani si neláme hlavu s proveditelnost í.
Např. pokud tedy jen já blbě nepochopil, že dveře Ran se zaráží o trafo a byl to vlastně záměr, stejně tak používání mnoha barviček, hlavně růžový a fialový, aby se to starým montážníkům sdílet líp četlo. To zas jedna čerstvá projektantka.
Tohle vůbec není o snižování vzdělání, ale o tom, že nevzdělaný řemeslník je stejný blb, jako akademik elektrotechnik teoretik bez praxe, pouze s vnitřním přesvědčením o své dokonalosti, protože přeci maturita.
Elektrotechnik musí mít teoretické i praktické znalosti svého odvětví, o tom to celé je.
A i když tomu stejně nebude nikdo věřit, když vzali k podniku mladého projektanta, po prvních dvou zhovadilých projektech mi ho dal majitel firmy (RT) na hrb, aby se aspoň naučil jak vypadá to, co maluje a konečně začal projektovat.
Byl celkem bystrej, stačilo něco přes půl roku.
Pavel Mužík_:
Když jsme u toho - neměli by pracovnicí TIČR také prokazovat svéprávnost?
Zkoušel jsem kdysi jednoho hodně namyšleného revizního technika. A byli jsme u ČSN 34 1010 (jo, jsem stará škola). Ptal jsem se, kde se vzaly ty násobky jmenovitého proudu jističe, požadované na zkratový proud - proč zrovna 3,5 x, či 2,5 x atd. Řekl mi, že to na něm nesmím chtít, protože to v té normě není napsáno. Dalo mi dost práce vysvětlit mu, že bez takovýchto vědomostí z něj nebude dobrý revizní technik.
Proč to píšu. Domnívám se, že zkoušením textů norem dělá TIČR z elektrotechnik ů porávě takové nedouky.
Howgh.
Václav Třetí:
Citace: Jiří_Hrubý 26.05.2024, 16:48
Zrovna ten projektant, je názorná ukázka...
...když vzali k podniku mladého projektanta, po prvních dvou zhovadilých projektech mi ho dal majitel firmy (RT) na hrb, aby se aspoň naučil jak vypadá to, co maluje a konečně začal projektovat.
Byl celkem bystrej, stačilo něco přes půl roku.
Hloupý tedy nebyl, jen neměl dobré učitele.
Citace: Pavel Mužík_ 26.05.2024, 19:46
Když jsme u toho - neměli by pracovnicí TIČR také prokazovat svéprávnost?
Domnívám se, že zkoušením textů norem dělá TIČR z elektrotechnik ů porávě takové nedouky.
To je stejné jako ve školství, je jednodušší zkoušet cokoliv, pokud je zkoušený nucen se to naučit jako básničku. Pokud to řekne vlastními slovy, musí zkoušející daleko více myslet a jak známo "myšlení bolí a zdržuje".
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana