Učí svéprávní učitelé svéprávné studenty to správné učivo?

(1/5) > >>

Filip Horáček:
TIČR vyžaduje, abychom byli svéprávní ...
    S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví,  mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení minulostí a hledí na požadavky novým pohledem. V této souvislosti jsem zachytil úsměvný rozhovor dvou opravdu šikovných maturantů ...

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
    Učí svéprávní učitelé svéprávné studenty to správné učivo?

Jiří Blažej:
Celý rozhovor zní poněkud strojeně...

Pavel Horský:
Ano, máte pravdu, ten rozhovor je strašný  :(
Nicméně, pokud se zde bavíme o svéprávnosti a je opravdu TIČRem vyžadováno její stvrzení, pak by se mělo začínat právě u učitelů, kteří připravují mladé generace k mnohdy celoživotní práci, která je z mnoha procent právě o bezpečnosti. V diskusích na sociálních sítí přispívá několik "profesorů" z vyhlášených škol elektro, které bych z jejich postů okamžitě sesadil, protože to co tam občas hlásají je naprostý skandál. Již jsem přemýšlel i o upozornění vedení škol na jejich mimopracovní činnosti, čímž bych určitě do budoucna ochránil studenty před postupné destrukci jejich přípravy do života.

Jirka Š. Svejkovský:
Myšleno nejspíš dost ironicky.
Ale pozor, v novém zákoně se skrývá past. Požadavek zákona zní přesně takto:

Citace

§ 19
(3) Osoba poučená
    a) je povinna splňovat tyto předpoklady odborné způsobilosti:
    1. plná svéprávnost,
...

Myslete na to, až budete chtít nějakého 16 letého učně na povinnou praxi. Nezletilost totiž vylučuje plnou svéprávnost.

Milan Hudec:
Jj,, ,  už jsem na to několikrát upozorňoval.
Nicméně, pokud je přepis rozhovoru autentický, tak o svéprávnosti oněch dvou tvorů nemůže být řeč i kdyby jim táhlo na třicet.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana