Učí svéprávní učitelé svéprávné studenty to správné učivo?
Jiří_Hrubý:
I já jednou napsal, že mi připadá text strojový, avšak autor pod ním podepsaný mi vysvětlil, že jen hatím něčí práci. Obrázky jsou strojové, to mi vysvětlil p. Minařík. Nic proti nim, někdy jsou i vtipné, nebo s náznaky steampunku.
Ten "rozhovor" ale celkem odpovídá realitě. Většina považuje všechny osvědčené postupy a metody za středověk, neuznává autority počínaje učiteli a mistry.
Znalosti, (jmenovitě např. ohmův zákon) jaké měli mít ze základky, hledají na internetu.
Takový tvor, uvržen do praxe, je rázem nesvéprávná koule na noze.
Kdybych napsal veřejně ty perly, co padají u výběrových řízení, nikdo by mi nevěřil a ještě by se v tom dotyční mohli poznat.
A že učedník na praxi nesmí nic, ale je třeba hlídat, aby někam nevlez, nebo si něco neudělal, to už je pár let zavedená prxe. Může jenom pozorovat a nesmí se okřiknout, pokud místo práce, pozoruje displej mobilu.
Jiří Blažej:
Ano, obrázek je vytvořen generátorem obrázků, umělou inteligencí, neboli AI. Takových generátorů je volně použitelných nespočet a jejich výstupy jsou velmi dobré. Ty nejlepší umí podle zadání vytvořit realistickou fotografii či krátké video, jejichž obsah může být záměrně upraven v něčí neprospěch.
Miroslav Minařík:
Upřesním:
- Všechny příspěvky se redakčně upravují tak aby tam nebyly nejen správná y/i ale aby se to dalo číst.
- Příběhů se zde schází tolik, že není možno je všechny zpracovávat tak skvěle jak bychom si představovali.
- Námi vytvořené obrázky pomocí promtů jsou označeny. A jsou ilustrativní!
Chápu, že málokdo tuší, co to znamená redakční zpracování ale děláme to zde už 26 roků. Podklady, které přichází jsou často fragmenty, které se musí znovu sestavit. To znamená se znovu doptávat přispěvatelů a skládat co nejvěrnější obraz. Diskuse o generovaných článcích je teď velice módní ale to se může stát jedině v diskusní části.
Pokud mohu poprosit, držte se pravidel diskusí. Řešte narativ článku, ne jeho pracování. Pokud máte pochybnost, že některý článek vydala umělá inteligence bez našeho vědomí. Volejte 773123100.
(drinks)
Petr Fiedler:
Smysl čestného prohlášení o plné svéprávnosti je v tom, že se mezi námi pohybují lidé, kteří mají omezenou svéprávnost - třeba z důvodu nějaké nemoci nebo duševní poruchy. Tito lidé jsou schopni rozlišit pravdu od lži natolik, že ví že nesmí někde tvrdit, že mají plnou svéprávnost, když ji nemají.
Podobně při žádosti o vízum do USA někde prohlašujete, že nejste terorista, neberete drogy, nejedete páchat trestnou činnost apodobně - jde o skutečnosti které by žádný skutečný terorista/zločinec/narkoman neměl problém nepravdivě podepsat. Podstat je v tom, že podpisem vědomě nepravdivého prohlášení na sebe dáváte úřadům do ruky dobře uchopitelný klacek, který by se jinak hledal mnohem obtížněji.
No a u těch zastaralých postupů - u studentů jde občas o to, že jsou nuceni používat "zastaralé postupy a metody", aby získali cit pro výsledek (cit pro fyziku v pozadí).
Když tupě věří libovolnému číslu, které jim vypadne z počítače (moderní metoda), tak to pak připomíná již legendární scény z filmu gympl:
https://www.youtube.com/watch?v=CX1MwNEpYZc
A (bohužel) občas mají ti studenti pravdu a učí se věci, které by se už dávno učit neměly.
Jirka Š. Svejkovský:
Tu scénu z Gymplu neznám, ale něco téměř stejného jsem zažil před několika lety na učňáku.
Konal jsem zkoušku, tak nás dálkaře učitelka posadila dozadu a probíhala fyzika.
V tomto případě se jednalo o prodloužení parního potrubí na elektrárně. První odpověď byla 3.000 km. Takže to není vtip, to je realita.
Nevadilo mi, že to blbě spočítal. Problémy s převodem jednotek měli všichni. Ale to, že ho ten nesmysl vůbec netrkl a dokázal ho hrdě prezentovat.
Klid té učitelky obdivuju dodnes. Být to na mě, v následující minutě stojí v ředitelně s návrhem na vyloučení ze školy. Buď je příliš blbý nebo příliš drzý.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana