Jak si udržujete své nářadí vy?

(1/3) > >>

Vilém Gracias:
Jak správně a bezpečně pracujeme s nástroji a nářadím
    Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbář i měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k úrazům při používání ručního nářadí a jak je lze identifikovat. Samozřejmě zkušený pracovník, ten který toho již mnoho zničil, třeba ví jaké konkrétní škody mohou nastat, pokud se používají šroubováky jako páčidla nebo sekáče. A o žebřících na nestabilním terénu nebo v blízkosti nedobře zajištěných dveří ani nemluvě. Zde malý seznam toho, čeho je dobré si všímat ...

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Jak si udržujete své nářadí vy?

Milan Hudec:
Kleště by měly být používány pro určené úkoly, jako je přidržování, ohýbání nebo štípání, a je třeba zkontrolovat, že kleště při sevření mají mezi čelistmi minimálně 15 mm.
,  

Pobavil jsem se představou elektrikáře se štípačkama.... .. (dance)

Čelisti/břity  vs. rukojeti......

Dále, jeden z nej.šroubováků co znám je WIHA úderový, na drobné sekání a páčení je přímo určen, břit je neuvěřitelně pevný.
No a prodlužováky klíčů (dříve se používala sklepaná trubka) se prodávají běžně, bez toho mohu viset jak opice na klíči celý den......

Trochu bych článek upravil k praxi.

Václav Třetí:
Bezpečnost práce je o něčem jiném.

Jan Franěk:
Když seznám že je potřeba, nařadí vypulíruju, ofoukám kompresorem, případně namažu védéčkem.
Občas nějaký šroubovák přibrousím nebo ořežu kousky osekaného plastu. Šroubovák mi vydrží 2 až 4 roky dle toho o jaký typ šroubováku nebo výrobce se jedná. Kdysi jsem preferoval výrobce Irazola dneska Wiha a Knipex. V kufru s nářadím mám i starší šroubováky právě na špinavou činnost jako je občas něco zapáčit přiseknout a podobně

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  28.04.2024, 14:52

Když seznám že je potřeba, nařadí vypulíruju, ofoukám kompresorem, případně namažu védéčkem.
Občas nějaký šroubovák přibrousím nebo ořežu kousky osekaného plastu. Šroubovák mi vydrží 2 až 4 roky dle toho o jaký typ šroubováku nebo výrobce se jedná. Kdysi jsem preferoval výrobce Irazola dneska Wiha a Knipex. V kufru s nářadím mám i starší šroubováky právě na špinavou činnost jako je občas něco zapáčit přiseknout a podobně

Irazola byla tak kvalitní, že byla koupena  :(
Knipex šroubováky nejsou špatné, ale v porovnání s výkovky kleští Knipex je to podřadný level.
Wihu považuji momentálně za top co lze v šroubovácích pořídit.
Obdobnou kvalitu má několik menších kováren v Německu, jejich výrobky ovšem moc rozšířené nejsou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana