Jak si udržujete své nářadí vy?
M S:
Brusit srobovaky? The fuck? Osobne mam dve sady srobovakov. VDE verzie a "nieco, co sa da pouzit ako pacidlo". VDE verzie su udrzovane v stave co najlepsom. Brity maju diamantovy povlak a niekedy male drazky na bokoch, aby lepsie zakusli hlavu. Ak by som ich brusil, tak ich stav akurat zhorsim. Resp ak su tak opotrebovane, ze to potrebuju, cas na nove. Vsetci vo firme maju totalny zakaz pouzivat VDE srobovaky na mechanicku pracu a vzdy vyzadujem pouzivanie spravnej velkosti, nic ine nedokurvi hlavu srobu a srobovak rychlejsie. A kazdy musi vediet rozoznat PZ od PH. (A celkovo, dna, kedy vsetci vyrobcovia prejdu na Torx sa asi nedozijem.)
K znackam:
Srobovaky Wiha, Wera, VDE verzie s vymenitelnymi britmi a momentakom Draper.
Stipacky, klieste, blicky Knipex.
Velke hasaky Bahco.
Kluce a gola sady Bahco, Facom, niekedy Stanley. Mam aj LIDL VDE sadu, no ta bola kupena skor z dovodu "eh, neuskodi", no s danym naradim na zivych obvodoch nerobim.
Momentaky Proxxon.
Powertools Makita.
Meraky pre AC, DC, HVAC Fluke/Extol.
K udrzbe:
Casto pracujem v spine a rukaviciach. Takze naradie cerna. Kazdych X tyzdnov alebo po dokonceni vacsej zakazky si k tomu sadnem s etanolom a za 20 minut je vybavene. IPA a aceton je fajn na vacsiu spinu, no snazim sa pouzivat jemnejsie rozpustadla, ktore nezeru plasty a gumu.
K zlodejom:
Mam velku vyhodu, ze z mojich projektov casto byva timelapse video, takze mam v okoli niekolko GoPro kamier. Zo vsetkych lokalit ktore som navstivil po celom svete mi zmizla jedina vec - LED lampa za 10 EUR. Kde? Samozrejme, ze na Slovensku v Chemosvite. Vinnik najdeny a vyhodeny asi do 30 minut.
Inak maju vsetky dolezitejsie naradia na sebe znacku firmy, to by mohlo zabranit aspon omylom.
Pavel Čermák:
Jak psal kol.Schwarz, uhlídat si ho. U mě ani ne tak před krádeží, jako ta moje zapomětlivost.
Šroubováky obvykle nestačím opotřebovat(ono přibroušením se stejně většinou ztratí tvrdost břitu)
Také se mě kdysi stalo, že po opravě trouby u známých paní volala, že ta trouba nějak divně smrdí
-no zapoměl jsem uvnitř kleště-pěkně se roztekla izolace.
Ale asi už to lepší nebude.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana