Jak si udržujete své nářadí vy?

<< < (2/3) > >>

Jiří Kantner:
Citace: Milan Hudec  28.04.2024, 20:45

Irazola byla tak kvalitní, že byla koupena  :(

Irazolu koupila holandska Eurotools je to u rčitě více než 20 let zpátky.
Byl to pojem a jako legenda žije značka ve vzpomínkách dodnes. Že by se něco takového dalo říct o šroubovácích Eurotools o tom silně pochybuji. Nějaké fotky  jejich dalších produktů připomínají blistrová balení jak z Aliexpresu.
A Knipex nedělá šroubováky zas tak dlouho, myslím, že fabriku na šroubováky taky koupil. Po znovusjedocení D Knipex vstoupil do kombinátu VEB Smalcalda ale nevím jestli se tam dnes dělají šroubováky. Asi ne. 

Václav Třetí:
Smalcalda (DDR) šroubováky dělala, ještě tady dva mám v dílně, jsou tak akorát tvrdé i pružné. Jak je to dnes nevím.

Jan Franěk:
Většina mého ručního nářadí je značky Wiha. Výborná sada těchto šroubováků se nechá koupit za dobrou cenu třeba v prodejnách DEK. Posledně jsem koupil rovnou 3 sady. Škoda že nenabízí i sady kleští. Ty mám odjinud, ale také Wiha
 Pak něco Haupa, Knipex a podobně.

Nicméně toto není vlákno o tom jaké nářadí kdo používáme, ale jak se o ně staráme. Jak jsem psal, občas nářadí umeju, vyfoukam kompresorem a máznu většinou WDčkem. Bývá zamaštěné (omakane),  zaprášené a někdy trochu od sádry, nebo montážní pěny (jen výjimečně). Nicméně postupně jsou na něm patrné stopy opotřebení. Proto třeba jemně přibrousím šroubováky, nebo je vyměním za nové. Výdrž takového používaného šroubováku je cca 2-3 roky, když je kvalitní a trochou se o něj staráš.

Jiří Schwarz:
Ještě by možná nebylo špatné zmínit jednu drobnost - jak si to nářadí "hlídáte"...
Já jsem nedávno přišel o jedny oblíbené kleště...
A pohybovalo se tam více lidí a těžko hledat kde skončily a jestli to byl jen omyl nebo se někomu "líbily"...

Václav Třetí:
Nářadí, které jsem použil, čistím, udržuji a kontroluji každý den. Nářadí si hlídám a mám na pracovišti pouze to nezbytné, co právě potřebuji. Za mnoho let soukromé činnosti jsem přišel pouze o pár drobností, od dražších kusů neodcházím a také je nepůjčuji.

Úpravy a broušení šroubováků je vhodné pouze u plochých, provedení PH, PZ a Torx lze dobrušovat mírně, při větším poškození je třeba je vyměnit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana