Jaký je rozdíl ve vinutí motoru čerpadla 3x230V a 3x400V?
Pavel Kalenda:
Citace: Miroslav Revús 15.04.2024, 09:02
Je kábel za meničom (do čerpadle) tienený? Neskomplikuje to Milanovu snahu o vradenie odporu do PE vodiča?
vedu k tomu jen CYKY J 5x2,5... je to 27 metrů, na stínění už je hluboko do kapsy :)
zvažoval jsem dodatečně přizemnit na kolík v zemi vedle zhlaví, ale jak tak čtu, tak by to asi vedle 30m vrtu stejnak vliv nemělo :) plánuji ale nerez lanka na čerpadle + pospojit na HUP domu + možná ten zemnicí pásek přiložený do výkopu a necht si s tím elektrikář vyhraje
Pavel Kalenda:
a zapomněl jsem, ještě na ovládání hladinových sond 3x1,5mm, vše v kopoflex
Jan Franěk:
Zemnič do výkopu je určitě fajn nápad. Pokud se týká kabelu k sondám, tak by měl být také na svém svodiči přepětí. Umístil bych svodiče asi hned u vstupu do objektu. Svodiče se musí připojit k zemniči. Pokud by šlo o síť TT, tak by dávalo smysl právě i zřízení samostatného zemniče pro tento účel.
Citace: Milan Hudec 13.04.2024, 11:11
Vycházím z toho, že v TN se připojuje PE přímo s cílem co nejmenšího odporu, ale zde toto pravidlo poruším a zem z TN pouze využiji, proto TT, správné označení je na kavárenskou debatu, obávám se bez jednoznačného výsledku.
S výběrem svodiče to bude horší.
Zkus nějakou myšlenku......
Sice to není otázka na mě, ale pokud mohu tak bych se pokusil. Osobně mi vychází průchozí pouze označení PE, doplněné dodatečným značením upozorňujícím na samostatný zemnič pro TT síť.
Jan Franěk:
Citace: Jan Franěk 15.04.2024, 19:35
.....
Sice to není otázka na mě, ale pokud mohu tak bych se pokusil. Osobně mi vychází průchozí pouze označení PE, doplněné dodatečným značením upozorňujícím na samostatný zemnič pro TT síť.
Překvapuje mne že nikdo nic........ o:-) (drinks)
Radim Strycharski:
Citace: Milan Hudec 13.04.2024, 08:08
Ještě bych rozvinul myšlenku:
Je pro RT zkousnutelná sitiace, kdy bude do PE vodiče zařazen odpor např.5 Ohmů, tj. jakýsi přechod do TT s využitím uzemnění v původní TN.
Samozřejmě chránič 30mA a odpor řádné Watáže.
Účel toho odporu je jaký? Aby omezil cizí proud ve vodiči PE, který přiteče ze sítě ke spotřebiči a přes jeho výborné uzemnění neživé části poteče do země?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana