Je možné propojit v rozvaděči N můstek na více místech?

<< < (4/5) > >>

Milan Hudec:
Dal bych zeleného hlaka v místě přívodu PEN, zapojil do něj pospojování a vždy dvěma paralelními vodiči napojil PE a N můstek.
Levné, rychlé, účinné, výsledek o level/y výše.

Jozef BABJAK:
Tak schávlne páni kolegovia, zhoďte kryt z rozvádzača vo vašom dome/byte, urobte fotku a dajte ju sem spolu s dokumentáciou toho rozvádzača! To sa pobavíme!

(box) (cestina) (drinks)

Tomáš Medek:
Podle mne je ta horní sběrnice PE, spodní PEN a pak je tam několik N můstků pro obvody za chrániči.
V tomto rozvaděči je tedy pravděpodobně i přechod TN-C sítě na TN-C-S, jsou tam tedy obě tyto sítě a i vývody mohou být v těchto provedeních.
PE je snad uzemněný - silnější vodič uprostřed.
Svodič je zřejmě připojený na PEN - vodič s bílou dutinkou.
A PEN z distribuční sítě je zřejmě připojen na PEN vedle svodiče.
Pokud je to tak a pokud jde jen o toto, tak v tomto nevidím problém.

Jan Bocek:
Citace: Tomáš Medek  04.02.2024, 13:54

Podle mne......
Pokud je to tak a pokud jde jen o toto, tak v tomto nevidím problém.

Celá diskuse je o úhlu pohledu, jak to kdo vidí ze své posice odbornosti:

- projektant
- technik, šéf, nebo mistr dodavatele
- šéfmontér elektro
- montér elektro
- revizní technik elektro
- uživatel
- ostatní přihlížející bez elektro kvalifikace

U neverifikovaný ch osob mám často problém, do které kategorie příspěvek zařadit.

Martin sediiik:
Já jakožto uživatel mám úhel pohledu jasný, musím důvěřovat odborníkovi, tedy zejména reviznímu technikovi, který předané dílo kontroluje.
Osobně se o elektroinstala ce zajímám, i když jsem stále laik, a možná proto mne zajímalo:

- zda zásadně vadí připojení vodičů PE na N svorkovnici
- zda nebude problém s tím, že přívod nejprve prochází celým prostorem rozvaděče a až pak je přiveden na přepěťové ochrany (a to i vzhledem k propojení tohoto rozvaděče s dalším, kam je přiveden výkon solárních panelů)
- zda se rozvaděč nebude přehřívat, když je poddimenzovaný
- zda je velkou chybou, když jsou popsané připojené N vodiče, ale už ne PE vodiče

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana