Může být vystavena revize na rozvaděč s přepínačem sítí i bez dokumentace?

(1/7) > >>

Kastner Lubomír:
Firma mi instalovala FVE pro ohřev vody v bojleru včetně Přepinače sítí i pro ohřev vody  přes HDO. Nainstalovala tam rozvaděč Přepinač sítí FV / DS. Rozvaděč má štítek viz foto. K rozvaděči je i Prohlášení o shodě. Bohužel jsem ale nikde nenašel žádný výkres schéma zapojení, rozpis dílů, nejsou nikde označeny vodiče, nejsou označeny ani kabely nebo žíly kabelů. V rozvaděči jsou prvky různých výrobců ke kterým je velmi obtížné dohledat bližší parametry. Může tento rozvaděč úspěšně projít výchozí revizí? K celé FVE zatím firma nedodala ani projekt ani žádné schéma skutečného provedení. Na revizi zatím čekám.

Miroslav Revús:
Áno, revízia môže byť vystavená aj na rozvádzač bez dokladov.
Revízny technik popíše skutočný stav, napíše nedostatky a v celkovom vyhodnotení napíše konštatovanie "NEVYHOVUJE".

Jan Bocek:
A ty jsi to již Luboši zaplatil?

Jen by mne jako uživatele zajímal Návod na obsluhu a údržbu,
který podle zákona má dodavatel dodat. Jinak instalace i rozvaděč je "šlendrián"
a revizní technik, který na takové dílo vystaví kladnou revizí je v.l. a diletant.

Jiří Schwarz:
Možná bychom měli začít definicí co to je.

Je to rozvaděč? Pak je to výrobek, na kterém se dělají jiné zkoušky, ale není to klasická revize, ta se dělá na rozvody.
Nebo je to "rozvod pod úplným krytem"? Nejsem přesvědčen, že všechny použité prvky zapadají do takového řešení.

Nebo je to něco, co se nedá samostatně zařadit, protože je to součást nějakého technologickéh o celku?

František Šohajda:
Citace

Áno, revízia môže byť vystavená aj na rozvádzač bez dokladov.

A není rozvaděč výrobek,jako takový podle jiného zákona?? (poklona)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana