Jaký uvažovat nový způsob uložení vedení v případě rekonstrukce starých rozvodů?
Milan Hudec:
Ne, že by na tom v domácí instalaci stál svět, ale na tu kravinu ohledně menšího oteplení/vyšší zatížitelnosti v záklopu pod stropem vs.uložení v omítce jste došel jak?
Tomáš Pepíček:
Jak psal kolega, jedná se o menší akci a projekt k tomu udělám, protože mám zkoušku jakou vedoucí elektrotechnik . Už jenom proto, že bez schématu - projektu je elektroinstala ce nevyhovující z hlediska revize bez těchto dokumentů. Takže ten projekt tvořím já, žádná další osoba.
S tou zatižitelností se vodič uložený na vzduchu řadí do způsobu uložení E, tab B52.10 332000-5-52. Pro průřez 2,5mm2 je to 30A (2 zatížené vodiče). Což mě překvapuje, že je to tolik...
Jiří Blažej:
Jo, jenže tam je souběh kabelů a z části taky jistě povedou ve zdi, k tomu ještě dimenzování zásuvek...
Kvita Ladislav:
Citace: Tomáš Pepíček 11.01.2024, 10:51
Pokud je dám nad podhled, bude to jednodušší a uložil bych je na stěnu přes příchytky. Kabely jsou pak na vzduchu - kategorie uložení E a mají větší zatižitelnost.
A jste si opravdu jistý, že jste pro kabely v podhledu vyhodnotil referenční způsob uložení E správně?
Tomáš Pepíček:
Určitě si jistý nejsem. A budu rád, když mi to někdo bude rozporovat a řekne mi proč. Myslim, že je to docela pracná záležitost vyhodnocovat uložení, když čast je tak a část jinak a k tomu několik dalších jiných vlivů, dimenzování zásuvek atp. Vím, že to neni sranda, ale v rekonstrukcích bytů, kde má na to člověk 2 dny se s tim nikdo nemaže. Tim to neomlouvám, ale konstatuji. Snažim se to udělat co nejlépe v rámci zbývajícího času.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana