Jak se vám pracuje se systémy do zateplení od KOPOS KOLÍN?

(1/4) > >>

Tým Elektrika:
Systémy do zateplení" od KOPOS KOLÍN
    Dokument "Systémy do zateplení" od KOPOS KOLÍN poskytuje technické informace o elektroinstala čních krabicích a montážních deskách pro zateplené fasády, včetně typů KEFZ 80, KEFZ 80/VDZ, KEZ, KEZ 300, MDFZ 80 a MDFZ 80/VDZ. Tyto produkty jsou navrženy k minimalizaci tepelných mostů a kompatibilitě s běžnými zateplovacími materiály. Obsahuje návody na ...

Související ...
    ... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Jak se vám pracuje se systémy do zateplení od KOPOS KOLÍN?

Jan Franěk:
Krabice KEZ a desky MDZ používám k plné spokojenosti už léta. Zrovna je mám po 10ks připraveny na první letošní montáž do zateplení.

S čím jsem ještě nepracoval a na co jsem zvědav, je krabice KFZ 80 a její modifikace. Chci je vyzkoušet a pokud budu spokojen, použít je u sebe doma kde budu zateplovat svůj RD.

Vlastně se přiznávám že ani snad neznám jinou alternativu kromě zde zmiňovaného výrobce, kterou bych mohl k podobným účelům použít.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk  31.12.2023, 08:35

...
Vlastně se přiznávám že ani snad neznám jinou alternativu kromě zde zmiňovaného výrobce...

Je smutné kolik času a práce někdo dokáže věnovat nějakému řešení, protože buď tyhle produkty nezná, nebo je mu líto pás stokorun...

Milan Hudec:
Z mých poznatků s krabicí KFZ:
Pro zásuvku je to málo (při nešetrném vytahování vidlice se v zateplení uvolní) ale v případě jejího podlepení drží dobře.
Pro vypínač je to zas až moc dobré.
Co je ovšem nutné 100x zdůraznit je nutnost prvotního proříznutí perlinky nožem, nikoli na to nastoupit hned plastovým vrtákem.

Jirka Dobrovolný:
Citace: Milan Hudec  31.12.2023, 13:32

Co je ovšem nutné 100x zdůraznit je nutnost prvotního proříznutí perlinky nožem, nikoli na to nastoupit hned plastovým vrtákem.

Což je ovšem uvedeno v návodu pro montáž. Takže pokud montér nejprve čte a pak až koná, nemělo by to skončit neúspěchem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana