Proč je fáze propojena s pracovním vodičem?

<< < (5/7) > >>

Pavel Horský:
Citace: František Šohajda  06.12.2023, 08:17

Nevím Pavle kde to vidíš? N1 je odvod /N/  z chrániče. /N 1 je už z  FI/

(Fáze je napojena z jističe, N je z N1 a PE je z PE -kabel je  3x .....)

Asi mě nechápeš.
Tazatel se ptá, proč je na schématu propojena fáze s pracovním vodičem (myslel N1). Já si pak jen rýpnul, že stejně tak jsou co do čar propojeny odvodní L, N1 a PE u zásuvek.  Tedy, když už jste tu schopni se bavit o takových vyloženě blbostech. Pak je mi tu ještě ve finále tvrzeno, že vodič PE není vůbec ve viditelné části schématu zapojen :-D :-D  Asi vše pramení z totálního vzájemného neporozumění, jinak si to u odborníků nedovedu vysvětlit.  Prostě "elektrikář" ví co s tím a pro laika ať je to klidně nepochopitelné . 

Pojďme se bavit o něčem smysluplnějším .

Milan Hudec:
Chvilku už jsem měl kolegové strach, že to nedáte ani společně (dance)

Václav Třetí:
Citace: Pavel Horský  06.12.2023, 07:51

Ale že jde PE a N1 z odvodní fáze, to je zřejmě v pořádku, to nikoho nedráždí. 

Vodič PE nemá ve viditelné části schematu připojení k přívodu, pouze je zakreslena sběrnice směrem k zásuvkovým vývodům. To je vidět, pokud si projdete celý obrázek, jak je přiložen.

Proto jsem už před několika příspěvky napsal:Citace: Václav Třetí  06.12.2023, 09:53

Už by jsme to měli nechat být, tazatel snad již pochopil, že jednopólové schema je jakýsi náčrt, podle kterého nelze zapojovat.

Pavel Horský:
Citace: Václav Třetí  06.12.2023, 13:11

Vodič PE nemá ve viditelné části schematu připojení k přívodu, pouze je zakreslena sběrnice směrem k zásuvkovým vývodům. To je vidět, pokud si projdete celý obrázek, jak je přiložen.

Kolego, já opravdu stále nevím o čem to píšete. A to se hodně snažím..opravd u nevím. Ale ono je to asi jedno. To je spíš na přímou debatu z očí do očí. Pak bysme se hned pochopili.  

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Václav Třetí  06.12.2023, 09:53

Kol. Svejkovský škrtl původní propojku N1 a následně dokreslil spoj mezi stejnými body.

Nikoliv. Reaguju na první příspěvek, kdy to vypadalo, že je šínka N1 připojená z prvního pólu chrániče. Tak jsem to překreslil tak, aby to napovídalo, že je vodič ze společné N prohnán čtvrtým pólem na chráničovou N1.

Kdo neumí zapojit chránič podle jednopóláku a diví se nad takovým schématem, ať to radši nedělá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana