Lze toto svítidlo umístit nad sprchový kout?

<< < (6/7) > >>

Peter Lovacký:
Citace: Juraj Rojko  23.11.2023, 10:14

Snad se neurazíte za upřímnost,

Jjjj, v pohode...,  na zóne 1 pod sprchovou vaničkou sa zhodnúť nemusíme..
Pre vás zóna 1 pod sprchovou vaničkou existuje, aj keď o nej nikde v norme nie je ani zmienka,.. pre mňa zas neexistuje, bo o nej nikde v norme nie je ani zmienka.. Holt, uhly pohľadu, či pluralita názorov..,  takže v pohode...,  každý si nakladá toľko zodpovednosti za svoje konanie, koľko uzná za vhodné..

Teraz ešte hodnoverne vysvetliť aj sprchu bez vaničky,.. a teda to, že jak na zónu 0 od podlahy do roviny vo výške 10cm napasovať referencie pre zónu 1, ktorá tiež začína od podlahy... Síce až po 225cm, no tých prvých 10 cm asi bude dajaká symbióza ..
Kto chce, ten si to isto dajak dokáže vysvetliť,.. no ja radšej nechcem..

Radim Strycharski:
Citace: Peter Lovacký  23.11.2023, 13:58

Pre vás zóna 1 pod sprchovou vaničkou existuje, aj keď o nej nikde v norme nie je ani zmienka,..

Na straně 7 je přímo napsáno: "Prostor pod koupací nebo sprchovou vanou je určen jako zóna 1."

Peter Lovacký:
Paráda.. :-),  to som si nevšimol... O0

Už len poriešiť vetu vyššie -  "Zóna 1 nezahŕňa zónu 0"..,  a to vzťahu k výške, kde má správne začínať zóna  1 pre variant bez sprchovej vaničky...
A malo by byť po nejasnostiach. .

Radim Strycharski:
Zóna 0 geometricky proniká do zóny 1, proto ta věta, která určuje, která zóna má v případě průniku přednost, kdyby měl někdo dilema s tím, že podle textu je ve vaně zóna 0 i 1.

Peter Lovacký:
Citace: Radim Strycharski  23.11.2023, 19:44

,  kdyby měl někdo dilema s tím, že podle textu je ve vaně zóna 0 i 1.

Zabudnime prosím na vane a vaničky...,  na vane som sa ani nepýtal, a na zónu 1 pod sprchovou vaničkou ste upozornil,.. super,.. považujme to teda za ukončené a vybavené...

Opýtam sa teda znovu:
Prečo v sprche bez vaničky kde nie je nič len rovná podlaha, začína zóna 1 už od podlahy, keď celý ten priestor od podlahy do 10cm už na 100% zaberá zóna 0.. ?
Koľko asi tak % od podlahy do 10cm ostane zo zóny 1, keď zóna 0 v nej zaberá do 10cm výšky 100%?

Podľa môjho norma odporuje sama sebe, keď pre obidve zóny 1 i 0 v sprche bez vaničky stanovuje spodnú hranicu rovnako.. a to už od podlahy..
V sprche len s rovnou podlahou (a že ich je..),  by mala zóna 1 začínať až od výšky 10cm..,  a čl. 701.30.3 a) by bolo vhodné pre túto situáciu primerane upraviť..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana