Pojišťovny s aktivními hromosvody počítají! Jen ...
Tým Elektrika:
Pojišťovny s aktivními hromosvody počítají! Je více, než vhodné připomenout, že aktivní hromosvody mají na našich střechách své místo! Jen je jako obvykle nutné číst dokumenty až do úplného konce. V bouřlivém světě pojištění a technických norem je u nás v případě nestandarních řešení ochrany před bleskem jasno. V zemi, kde technické normy a legislativa tvoří pevný základ, vyvstávala opakovaně otázka: Jaký je postoj pojištoven k aktivním hromosvodům? Pracovní skupina rizikového inženýrství se ponořila do hlubin této problematiky, aby přinesla rozhodnutí. Výsledek? Ochrana před bleskem je vážná věc a je třeba ...
Související ...
... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
František Šohajda:
Na členité budově větší školy je namontová aktivák.
Zavolali firmu, že chtějí FVE na střechu jedné části budovy. Dělnící namontovali panely a pak došel elektrikář a má velký problém, kde FVE upevnit k hromosvodu, když je jen jeden svod a to na druhé straně členité stavvy?
Vše nachystáno na zapojení ale není kde?
To je potom problém?
GDPR:
Mnohem větší problém je IMHO elektrikář, který chce chytat FVE k hromosvodu …
Před mnoha lety jsem projektoval základnové stanice pro operátory na střechách.
Tam se taky neustále řešilo, co s objekty, kde je aktiv. Pak se udělalo velké sezení, z něhož vznikla metodika s jasným závěrem. K objektům s aktivem přistupovat tak, jako by objekt žádnou ochranu před bleskem neměl …
František Šohajda:
Citace
Mnohem větší problém je IMHO elektrikář, který chce chytat FVE k hromosvodu …
To je moc velký problém, takto to dělat!
Ale ani takové špatné zapojení mu nejde udělat! (box) Potom co je to za firmu, když se při obhlídce nikdo na střechu ani nepodívá a vyšle montážníky montovat FVE! Prý firma je plná odborníků?? (poklona)
Jan Franěk:
Jo, právě jsem revidoval dva hromosvody s FVE na střeše. TeĎ se dohaduji s investorkou, které jsem slíbil tyto revize, že chce " kladné " alespoň na rok a pak si zavolá někoho jiného. Nechápe že s tím mám velký problém, když to prý dělala odborná firma. Projekt nula, vzdálenosti cca 10 cm mezi svodem a konstrukcí FVE. Nepropojené. Navíc svody v zateplení bez měřících svorek. Je toho ale mnohem víc.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana