Pojišťovny s aktivními hromosvody počítají! Jen ...
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk 07.11.2023, 18:24
... Pro odlehčení, jeden ze snímku s modifikovaným ESE satelitního typu. ...
Když už ten problém Honza naznačil - podobných by se našlo.
Mezi "anténáři" se najdou pořádná prasata a ignoranti.
Tady si montér trochu promáčkl hřebenové vedení, aby se mu ty koaxy ve větru neprodřely...
Ale nabízí se i zamyšlení jak moc je v tom "za debila" projektant, který by snad měl vědět kde je přibližně jih, kde jsou TV vysílače a jak tam bude třeba ty antény instalovat
Jan Franěk:
Osobně by mne zajímalo, co by na tento dokument řekl právník. Bez právního vzdělání si nedovolím hodnotit dokument z tohoto pohledu. To si dovolím pouze z pohledu technika a takříkajíc pocitově. Nicméně pocity nejsou v tomto případě vůbec relevantní.
Kdybych se potkal s prodejcem ESE a ten by se oháněl tímto cancem, rád bych měl v ruce právě ty poznámky od právníka, ty bych přidal k mým technickým argumentům kterými bych mohl u zákazníka správně reagovat na jednotlivé části dokumentu.
CO se týká Citace: M S 08.11.2023, 00:16
Patria do aktívnych hromozvodov aj radioaktivne hlavice? Vo velkom to vidim nasadene na priemyselnych budovach v Srbsku a u nas mi podobne srandy zatial unikaju. Dokonca mi elektrikar tvrdil ze dostanu zlavu na poistke za dane riesenie. V ochrane stavieb pred bleskom sa ale nepohybujem, takze skusenosti ziadne.
Také mám dojem že už nejsou povoleny (ale zcela jistý si nejsem), alespoň v našich končinách. Jaké předpisy má Srbsko, vlastně ani netuším, proto na to nedokážu ani nijak reagovat. Beru to jen jako jednu z mnoha "zajímavostí" kterou jsem se zde dočetl (drinks)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana