Jaké spolehlivé DIN trafo pro napájení ovládání ŘJ závlahového 24Vac systému?

(1/3) > >>

Ondřej H:
Proč? změna napájení řídící jednotky Toro Tempus
původní : zásuvkový adapatér 230V AC => 24V AC, 15W, 0.625A
cíl: DIN trafo v povrchovém rozvaděči

Pro potřebnou kombinaci 24/15/0.625 jsem po dlouhém hledání nalezl pouze 2 dostupné varianty.

- Zamel TRM-24
- Kanlux KTF-8-24

Vždy jde o zvonkové trafo, které ale není pravděpodobně konstruováno na chod po jednotky desítek minut jako potřebují ovládané solenoidy na ventilech závlahovém systému (normally closed, pro otevření ca 0.4A, pro udržení ca 0.2A)

Vít Rotrekl:
Mám vyzkoušené zvonkové trafo od Schrack BZ326578-A, kterým teda napájím jen ventily, řízení dělá TECO, ale toto trafa mám vyzkoušené že dva elmag ventily zároveň zvládne utáhnout. A ano je pod napětím 24/7 během zalévací sezony, tedy cca od března do listopadu.

Ondřej H:
Citace: Vít Rotrekl  29.10.2023, 11:21

Mám vyzkoušené zvonkové trafo od Schrack BZ326578-A, kterým teda napájím jen ventily, řízení dělá TECO, ale toto trafa mám vyzkoušené že dva elmag ventily zároveň zvládne utáhnout. A ano je pod napětím 24/7 během zalévací sezony, tedy cca od března do listopadu.

V mém případě za Toro ŘJ bude venitlů 6. Ale ano, současně nepoběží nikdy všechny, takže obodobné.
A také napájím právě ŘJ, u které jsem se řídil uvedenými parametry. Tady narážím.
Bylo by pro ni s Schrack trafem při 24V proud >1A ok?

Jan Franěk:
No, za špičku v tomto považuji zdroje firmy MEANWELL, kde dokážu dohledat i technické údaje, na které se jinak musím složitě dlouho doptávat. Pak také Schrack, Hager, MC LEd a mnoho dalších výrobců. Řekl bych, že dnes s těmito zdroji problém nebývá. ZAjímavý bývá parametr minimálního klidového odběru, který pomáhá šetřit po většinu roku. ZDe mám opět dobrou zkušenost se zdroji MEANWELL.
Velmi dobré parametry a až neskutečnou výdrž/spolehlivost, mají různé zdroje pro automatizaci budov, například pro systémy KNX a podobně.

Pavel Horský:
A nebylo by dobré, kdyby se k tomu vyjádřil přímo výrobce komponentů závlahového systému?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana