Které pokroucené odborné elektrotechnické výrazy by vytesal do kamene?

<< < (6/8) > >>

Fuk Tomáš:
Jak se porouchal básník, to nevíme. Ale pokud byla Praha bez elektřiny v distribuční síti, pak byla bez napětí i bez proudu  (jupi).

Miroslav Minařík:
Citace: Fuk Tomáš  16.10.2023, 22:01

Jak se porouchal básník, to nevíme. Ale pokud byla Praha bez elektřiny v distribuční síti, pak byla bez napětí i bez proudu  (jupi).

Mno, v určitých částech Prahy, třeba na Hlaváku, je napětí nonstop! Myslím strach o svou "peněženku"!  (drinks)

Václav Třetí:
Citace: Fuk Tomáš  16.10.2023, 22:01

Jak se porouchal básník, to nevíme. Ale pokud byla Praha bez elektřiny v distribuční síti, pak byla bez napětí i bez proudu.

Celá ne, ale skoro půlka, to bylo asi před deseti léty při výbuchu vvn trafa v rozvodně Chodov.

Citace: Fuk Tomáš  16.10.2023, 12:17

A povídku Jaroslava Haška Fialový hrom, tu znáte?

No někdy na střední škole jsem to četl, ale pamatuji si jen, že to byla proticírkevní záležitost. Už je to hodně dávno.

Citace: Miroslav Minařík  16.10.2023, 22:13

Mno, v určitých částech Prahy, třeba na Hlaváku, je napětí nonstop! Myslím strach o svou "peněženku!

Tam jsem nebyl 43 let a nemám důvod tam chodit, ono už tehdá se parku před vstupem říkalo Sherwood. Kolem nádraží, hlavně těch větších, se shromažďovala různá pakáž už dávno.

Fuk Tomáš:
Citace: Václav Třetí  17.10.2023, 04:45

No někdy na střední škole jsem to četl…

No já jsem to zmiňoval hlavně jako doklad, že ne každý vnímá slovo hrom jako pouhý akustický efekt.

Miroslav Minařík:
Citace: Václav Třetí  17.10.2023, 04:45

Tam jsem nebyl 43 let a nemám důvod tam chodit, ono už tehdá se parku před vstupem říkalo Sherwood. Kolem nádraží, hlavně těch větších, se shromažďovala různá pakáž už dávno.

Poslední zvěsti se vedou, že právě tam už digitalizace prorostla také! Žebrající prý nenastavují dlaň ale platební terminál.  (fool)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana