Jak vypočítat hodnotu nožové pojistky do pojistkové skříně?
pedub:
Za použití jakých vzorečků mám vypočítat, jaká hodnota nožové pojistky je vhodná pro instalaci do pojistkové skříně před elektroměrovým rozvaděčem.
Mám objekt, kde jsou dvě odběrná místa a dva hlavní jističe v jednom rozvaděči ... 1x 16 A a 3x 25 A.
Soudobost pro dva byty je 0,77.
Mám nejprve vypočítat výpočtové zatížení Pb?
Pb= (Ip * Uf * cos(fí)) / (1000 * beta(n)) [kW]... pro 1x 16 A ... kde Ip = 16 A
Pb= (Ip * 1,73 * Us * cos(fí)) / (1000 * beta(n)) [kW] ... pro 3x 25 A ... kde Ip = 25 A
Jiří_Hrubý:
Proč tak složitě?
HDV má průřez a materiál jaký?
Zs na HJ je kolik?
No a pak se rozhodnu, jestli 40, nebo 50A.
Na béčko jistič je PN gG selektivní ve většině případů o jeden stupeň, při dobré Zs o dva spolehlivě.
Milan Hudec:
Tohle má snad na starosti distribuce, hodnotu pojistek volí dle místních podmínek a svých předpisů.
Jiří_Hrubý:
Ono to vypadá spíš jako školní úkol a zadávající ani neuvádí, zda ta 25A je B nebo C, typ HDV a parametry sítě.
Jnak samozřejmě HDS je majetkem distibuce a výpočty zákazníka jsou tak nějak o ničem, protože když to vypadne, stejně volá zákaznickou linku a pak se to vyřeší podle situace na místě.
Milan Hudec:
Hodnota nožové pojistky.
Hodnota nožových pojistek.
Hodnoty nožových pojistek.
Češtin je neúprosný, v daném zadání by tam byla pouze jedna, a nevíme v které fázi, bude to možná tento chyták.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana