Čím detekovat přítomnost napětí v zaplombované části před elektroměrem?

<< < (2/8) > >>

František Šohajda:
Jen dotaz?
A není to jedno, zda měří před elektroměrem nebo za ním?? Neměřená část a měřená.
Popř.změřím jednou po odplombování před a za ,jestli není něco špatně? Ale to stačí jednou za x let /10-40 let/.
Nechápu, jak může měřením zmizet napětí?

Václav Třetí:
Možná má nějaký divný hlavní jistič. Několikrát jsem se setkal s výpadkem jedné fáze u 3F jističe, ale celý jistič nevypadl. Většinou to dělávaly staré a hodně opotřebované jističe ITV a ITM, ale už jsem se setkal i s jinými provedeními, co tohle umí. Vždy jsou to podezřelé značky.  F&G, Moeller, Eaton, Siemens a LSN to neudělají. Jedna z možností je kontrola dle displaye elměru, zda svítí označení L1 L2 L3. Umístit do rozvaděče malou kameru nasměrovanou na display elměru a poslat si to do počítače.

Jan Yossarian:
Citace: František Šohajda  10.09.2023, 14:39

Jen dotaz?
A není to jedno, zda měří před elektroměrem nebo za ním?? Neměřená část a měřená.
Popř.změřím jednou po odplombování před a za ,jestli není něco špatně? Ale to stačí jednou za x let /10-40 let/.
Nechápu, jak může měřením zmizet napětí?

Nevím o čem píšete ale pokud dojde k výpadku napájení na veřejné části, tedy před elektroměrem, tak zmizí napětí. Jirkovi jde o to detekovat zda jde o výpadek veřejné distribuce nebo lokálního jističe v budově.

Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí  10.09.2023, 15:15

... a LSN to neudělají.
...

Nemám důvod nevěřit kolegovi, takže LSN B25/3 už nám v jednom objektu při zkratu "vypadl" tak, že odpojil jen jednu fázi

-----------
U toho původního dotazu mi pořád není jasné v čem je problém - musí být nějaké rozhraní za elektroměrem, kde by se to dalo hlídat ještě před okruhovými jističi, před UPS,...

Václav Třetí:
Citace: Václav Třetí  10.09.2023, 15:15

Několikrát jsem se setkal s výpadkem jedné fáze u 3F jističe, ale celý jistič nevypadl. Většinou to dělávaly staré a hodně opotřebované jističe ITV a ITM, ale už jsem se setkal i s jinými provedeními, co tohle umí. Vždy jsou to podezřelé značky. 
 F&G, Moeller, Eaton, Siemens a LSN to neudělají.

Citace: Jiří Schwarz  10.09.2023, 16:54

Nemám důvod nevěřit kolegovi, ale LSN B25/3 už nám v jednom objektu při zkratu "vypadl" tak, že odpojil jen jednu fázi

To se omlouvám, už LSN nebudu chválit, ale já se s takto vadným doopravdy ještě nesetkal.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana