Kde nasadíte proudový chránič s automatickou sebekontrolou?
Jan Yossarian:
Citace: Václav Třetí 01.09.2023, 14:47
Hlavně po té ceně skočí všichni zákazníci. To se vyplatí!
Hluboká pravda! I přes to, že testování určitě nepodceňuju, samotné prosazení proudového chrániče je v mnohých případech snadné proto, že je to předpisem nařízeno. Ono testování je nad rámec vynucené povinnosti a už vidím ty fronty delší, než na banány! Spíš mačkám pomyslné stopky, kdo z tuzemských dodavatelů s tím přijde jako s úžasnou novinkou!
Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí 01.09.2023, 14:47
Hlavně po té ceně skočí všichni zákazníci. To se vyplatí!
Umím si představit investora, který si to spočítá, že se to časem zaplatí, protože to nasadí někam, kam se běžně nejezdí na nějaký servis a jezdit tam jen kvůli testu chrániče jsou hloupé náklady.
Samozřejmě nepředpokládám masové nasazení v domovním prostředí
Ono je to trochu podobné chrániči s automatickým zapnutím.
Vlaková zastávka, časovač zapne venkovní světlo, ale něco se tam orosilo a chránič to vypne.
Takže je tam automat, co to zkusí zapnout, když to opět vypadne, zkusí to s delším odstupem ještě jednou a až po třetím výpadku to zůstane vypnuté. Většinou to na 2. pokus "drží"
Václav Třetí:
Pro nějaké specifické určení to může být zajímavé a může se to i časem vyplatit.
Pro použití v domácnosti nebo běžném podnikuje to ekonomický nesmysl.
A ještě, jak již zde bylo řečeno, pokud je samotest proveden pouze elektronicky, tak jak se bude chovat nerozhýbaná mechanika, až bude mít důvod zareagovat, je velká neznámá.
Miroslav Minařík:
Třeba nemocnice ...
Jiří_Hrubý:
Citace: Petr Liskar 01.09.2023, 13:52
Myšlenka pěkná, provedení se mi nelíbí.
Elekronické samotestování neotestuje mechanickou část a ty paralerní spínací kontakty se mi též nepozdávají...
Tak jestli jsem pochopil správě datenblatt, tak se to chová jako recloser a ty druhý kontakty používá při samotestu. Takže zřejmě se procvičí i kontakty.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana