Může být sušička prádla v koupelně v zóně 2?
Jan Franěk:
Citace: GDPR 18.09.2023, 10:16
Už jsem je obě objednal. Na portálu norem STN je mají, tak jak dojdou, tak je prošmejdím ...
Jistě nebudu sám kdo poté ocení vaše postřehy z těchto historických norem, které korespondují s tímto tématem.
Citace: Jan Franěk 17.09.2023, 23:13
Snad to bude taková tečka za tímto tématem? (drinks) O0
Sakra, to jsem se také velmi spletl o:-)
Citace: Václav Třetí 18.09.2023, 09:54
.. Máme- li posuzovat rozvody podle platných norem v době vzniku, měli bychom stejně posuzovat umístění spotřebičů do nich připojených... .
Ano, také se domnívám. Jen přiznávám že jsem čekal trochu bouřlivější a širší debatu tímto směrem (dance) (dance)
Milan Hudec:
Snad coby elektrikáři máte "za úkol" posoudit umístění zásuvek/vypínačů a pevně instalovaných spotřebičů, které namontujete.
Kam si majitel dá po dokončení rozvodů a kolaudaci pračku je jeho věc, nějaké zóny ho asi zajímat nebudou/ani o jejich existenci neví, a dá ji prostě tam, kam vleze a tak aby se na ni moc necákalo.
Taky asi nezkracujete šnůru od kulmy a pod. spotřebičů na "20cm", aby se s ní nešťastnice nedostala mimo zónu.
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 18.09.2023, 16:42
Snad coby elektrikáři máte "za úkol" posoudit umístění zásuvek/vypínačů a pevně instalovaných spotřebičů, které namontujete.
.......
Jen upozorním, že dotaz byl vznesen od laika, kterého zajímá bezpečnost rodiny. (norm)
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 18.09.2023, 17:02
Jen upozorním, že dotaz byl vznesen od laika, kterého zajímá bezpečnost rodiny. (norm)
To je od něj chvályhodný přístup, ale odpověď, jak moc může pračku smáčet zvenku, může dostat jen od jejího výrobce. Proč by to mělo mít něco společného se zónami pro pevnou instalaci?
GDPR:
Když se projektují novostavby, tak architekti mají v koupelnách kreslené pračky naprosto běžně. U toho pak vznikají pořád dokola nekonečné diskuse, jestli tam ta pračka být může nebo nemůže, protože jeden revizák říkal, a druhej zase říkal něco jiného … tak třeba i proto.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana