Skutečně platí že "kdo neumí, ten učí"?
Jan Franěk:
Citace: Petr Fiedler 09.08.2023, 19:06
Z nějakého nepochopitelné ho důvodu před ředitelnami odborných škol nestojí fronta zájemců......
Ok, to jsou některé možné důvody neutěšeného stavu. Nic to ovšem nemění na skutečnosti, že by učitel měl být kladným vzorem pro studenty a neměl by takříkajíc vytvářet prosté bastlíře. Což bohužel podle přiložených fotek asi půjde velmi těžko. Evidentně chybí kvalitní vzory nejen v politice, ale i ve školství. Všechna čest a hluboká poklona výjimkám. Pár jsem jich poznal a ti si nezaslouží házet do jednoho pytle s tvůrcem té nebezpečné "učební pomůcky" . Jo, stejně jako u řemeslníků a možná u všech profesí, jsou holt v menšině. Tlacháním na fóru se s tím stejně nedá nic udělat (drinks) o:-) (drinks) o:-)
Kamil Novák:
TO Fiedler :
Aby nedošlo k nedorozumění - nemám žádnou zášť vůči pedagogům. Poznal jsem skvělé i špatné a je to asi tak, jako ve společnosti obecně.
Znám se dost dobře minimálně s 5 učiteli, z nichž 2 jsou dokonce ředitelé.
A když se soukromě bavíme, tak s platy nemají zásadní problém. Samozřejmě, že tak jako asi každý, by si na konec té svojí "číslovky" doplnili nejraději ještě jednu 0 (nulu). Ale to asi každý. ;-)
Tuto pravomoc mají ale jen ti, co chodí do "práce" do Sněmovní č.p.6-16 na Malé Straně. Ale to je jiný příběh.
Takže v bodu 1. vašeho dotazu asi zásadní problém není.
K bodu 2. - v případě, který jsem tady několikrát dokumentoval, jsem BTW ve skříni s "měřáky" našel kromě historických přístrojů např. i zaprášený Eurotest. To si sotva zafinancoval vyučující ze svého.
Kromě toho tam teď o prázdninách čile frčí "erární" 3D tiskárny pro soukromé účely...
No a jestli je učitel "jednou nohou v kriminále", tak z mých posledních obrázků (prodlužovák s ustřiženými vývody) si dovolím tvrdit, že tomu jdou (někteří) docela odhodlaně naproti... (zle)
Citace: Petr Fiedler 09.08.2023, 19:06
Ale možná se v posledních letech něco změnilo a problém je někde úplně jinde, než kde ho tuším já ...
Problém vidím v tom, že pedagogové nemají nějakou elementární autoritu, po které někteří volají.
Ale tu nezískají jinak, než že by vyučovat měly naprosté špičky v oboru.
Takže jsme zpátky u nadpisu tohoto vlákna...
Václav Třetí:
Citace: Kamil Novák 09.08.2023, 20:05
Takže v bodu 1. vašeho dotazu asi zásadní problém není.
K bodu 2. - v případě, který jsem tady několikrát dokumentoval, jsem BTW ve skříni s "měřáky" našel kromě historických přístrojů např. i zaprášený Eurotest. To si sotva zafinancoval vyučující ze svého.
Kromě toho tam teď o prázdninách čile frčí "erární" 3D tiskárny pro soukromé účely...
Problém vidím v tom, že pedagogové nemají nějakou elementární autoritu, po které někteří volají
Mezi svými známými a kamarády mám dva, jejichž manželky jsou učitelky, jedna na I. stupni, druhá na II. Ani jedna z nich nežádá nějaký nehorázný plat, ta druhá dokonce říká (i před manželem), že ji živí manžel (podnikatel) a její výplata je její kapesné. Obě tyto dámy znám a občas se pobavíme na téma, jak to ve škole chodí. Obě svorně říkají, že největší problém jsou rodiče některých žáků, společenské uznání práce pedagoga a pak mezilidské vztahy na pracovišti. Některé zážitky jsou doopravdy zde nepublikovatel né.
Takže dobrým kantorům popřát pevné zdraví a nervy a ty špatné vyhodit. Jenže koho pak postavit před žáky. Možná AI a bude po problému.
Kamil Novák:
Citace: Václav Třetí 09.08.2023, 20:44
... Jenže koho pak postavit před žáky. Možná AI a bude po problému.
Obávám se, že možná netušíme, jak daleko (blízko ?) to je... (zle)
Václav Třetí:
Já se hlavně obávám toho, co AI bude mít v osnovách.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana