Jak přesvědčit jednatele dřevovýroby k nápravným opatřením a revizím?

<< < (5/6) > >>

Hynek Havliš:
Članek jsem pročetl (ještě než jste sem přidal odkaz),  nicméně o provozu kondenzátorů se v něm mnoho nepíše.

Jiří_Hrubý:
O provozu se tam nepíše, protože provozovatelé měli do konce 2009 na MŽP odeslat inventarizaci a po 2010 už by neměly být nikde. Neznamená to, že neexistují.
Byl to docela fofr, když se stáčelo všechno od vypínačů přes kondy až po měniče.
Jestli existuje vyjímka pro podnikající osoby, mi není známo.

Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec  19.07.2023, 19:13

Pokud jsem pochopil, tak kolega má důvodné podezření z páchání trestného činu (vynechme nyní kvalifikaci onoho jednání),    je tedy jeho povinností informovat policii, a ne "chodit za Pepou, hele nekraď, vím o tom".  

Právě že to, o jaký trestný čin by se mohlo jednat, je sakra důležité.
Jak správně uvádí kol. Hrubý zde :

Citace: Jiří_Hrubý  19.07.2023, 22:08

...S oznamovací povinností si tak jistý nejsem, protože §367 ani 368 tento druh činu neřeší.

V §§ 367 TZ (nepřekažení tr. činu) a 368 (neoznámení tr. činu) jsou taxativně vyjmenovány tr. činy, kterých se to týká.  (norm)
Z tohoto seznamu by asi nejvíc přicházelo v úvahu "těžké ublížení na zdraví".
Ale to pouze v případě, že by ten jednatel měl v plánu pomocí špatného stavu zařízení někomu ÚMYSLNÉ ublížit a tazatel o tom věděl a neoznámil to.
A to je asi hoodně nepravděpodobn é...
Takže obavy o to, že mne bude chtít někdo případně popotahovat za "Trestný čin neoznámení trestného činu a nepřekažení trestného činu" jsou blízké 0 (nule).

Osobně předpokládám, že ten statutár nebo jiný "šéf" je plnoletý a svéprávný.
Takže bych mu nebo jeho "šéfovi" oznámil (klidně e-mailem nebo nejlépe do "datovky") jaká je situace a dál to neřešil.

Ale možná jsem jen velký libertarián a nebo už nemám ambice zachraňovat svět jako ve dvaceti...

Radek Luža:
Nemám k dispozici písemné podklady o tom že je revize vykonávána na dálku, pouze slovní, kdy my bylo řečeno že revize elektroinstala ce proběhla v celém areálu firmy za cca půl hodiny.

Revizní technik, který toto prováděl tak je jednatelův kamarád takže papírově to mají asi pokryté vůči realitě.

mohu zjistit iniciály revizního technika a můžete se do něj obout  (dance)

Kamil Novák:
TO Luža: Můžete mi napovědět, proč máte potřebu "zachraňovat" jak jednatele, tak případně i toho "rychlého" revizního technika před jimi samými?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana