Je nutný u světelného obvodu samostatný chráničojistič nebo stačí centrální?

<< < (7/8) > >>

Milan Jakeš:
Citace: Milan Hudec  16.07.2023, 10:19

Odmítám ovšem aby stát prostřednictví m jistě nezainteresova ných normotvůrců nutil občany k nákupu milionů chráničů z důvodu možné tmy.

Za totáče v učení jsme dělali EZ zdravotního střediska. Už tehdy tam byly RCD snad na všem. Uplynulo pár desítek let a musíte to už mít i doma :).

Ale podle vás byl projektant EZ zdravotního střediska hlupákem, protože místo RCD na každém okruhu by stačil jeden centrální. Vždyť tam přece měli i nezávislé nouzové osvětlení :),

Milan Hudec:
Operační sál má doma málokdo.

Milan Jakeš:
Operačni sál ve skutečnosti nebyl ani v onom zdravotním středisku.

GDPR:
Citace: Milan Jakeš  16.07.2023, 10:52

Jenže používání centrálního RCD statisticky výpadky el. velmi zásadně navyšuje.
A mohli bychom nějakou statistiku vidět?
Anebo je to jen další z řady ničím nepodložených pohádek?

Václav Třetí:
Vážený pane Jakeši, já nikde netvrdím, že má být instalace vybavena jedním jediným centrálním chráničem, to jsem nedělal ani v době, kdy to bylo v módě! Buď si moje příspěvky přečtěte celé, nebo na ně neodpovídejte.

Pozn. o tom, že máme zůstat u elektrotechnik y byla míněna ve smyslu, že zde nebudeme řešit nahnilé žebříky. Pokud takový někdo používá, tak ať si nabije hubu, pak si snad koupí brýle, aby viděl na co leze.

Já jsem plně pro, aby se věci dělaly bezpečné, ale nemám rád, když se mě někdo (stát) pokouší vodit za ručičku jako předškoláka do MŠ. V ČR je bohužel zvykem být papežštější než papež.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana